Menua

Atun mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Atun mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea
  • 4 tipula, zerrendatan moztua
  • Oliba olioa
  • 24 pipermin fresko
  • Perrexil pikatua
  • Gatza
  • 2 koilarakada eguzki-lore olio
  • Koilarakada bat sagardo-ozpin

Errezeta

Kazola edo padera bat su ertainean jarri eta hartan maneatuko ditugu tipulinak, gatz eta oliba olio pixar batez. Erne, erre edo gehiegi gorri ez dakizkigun! Koipea xukatu eta geroko gordeko dugu tipulina. Oliba olio ugaritan frijituko ditugu ondoren piperminak. Xukatu. Eguzki-lore olioa, perrexila pikatua eta sagardo-ozpina ongi nahasiko dugu gero.

Alde bietatik gatza eman ondoren, txigortzen jarriko dugu padera batean mendrezka, su bizian, olio xorta batekin. 4 minuturen buruan, sutatik aterako dugu mendrezka, lehor ez dakigun. Gatza eman eta olio, perrexil eta ozpin nahastura garaztatuko dugu ondoren haren gainean. Potxaturiko tipulina berotu eta salteaturiko mendrezkaren azpian jarriko dugu. Haren gainean, ordea, piper min frijitu berriak paratuko ditugu. Piperminen olioa erantsiko dugu azkenik.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua Xorta bat oliba olio birjina 6 antxoa, gatzetan onduak 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik …

sukaldean-fondo0

Atuna eskabetxean

Osagaiak 1,5 kg atun, garbi domina lodietan moztua (hobe isats aldekoak badira, samurragoak baitira) Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak Porru bat, xerratan 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 4 …

Atun tartarea

Atun tartarea

Atun tartarea –  Osagaiak 1/2 kg atun edo hegalabur, azal eta hezurrik gabe, labanaz dado txikitan moztua 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Pixar …

Poteko atuna

Poteko atuna egonezinentzat

Poteko atuna egonezinentzat –  Osagaiak 2 kg atun, xerra oso loditan “arra erdikoak“ moztua Ura Gatz larria Errezeta Kazola oso zabal batean jarriko dugu ura irakiten. Gatz larria erantsiko dugu, ugari erantsi ere, ura gazi …

sukaldean-fondo0

Atun arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak 4 atun puska eder (atuna oliotan edo eskabetxean), xukatua eta izpitua 8 arrautza Gatza Errezeta Katilu handi batean atuna jarri eta perrexila gehitu. …