Menua

Arkumea txilindron eran

  • Arkumea txilindron eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arkumea txilindron eran –

Osagaiak

  • 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua
  • 5 piper txorizero, ur epelean bi orduz beratuak
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • 10 koilarakada tomate saltsa
  • Xorta bat oliba olio
  • Gatza

Arkumea txilindron eran

Errezeta

Gatza eman eta, kazola zabal batean, alde guztietatik gorrituko ditugu arkume puskak, xorta bat oliba olioarekin. Txigortu ondoan, plater batean gordeko ditugu geroko.

Kazola berean, koipe soberakina erretiratu eta gero, erantsiko ditugu tipulina eta baratxuriak: gatz pixka bat eman eta biraka erabiliko ditugu barazkiak su eztian,15 bat minutuan. Arkume puska dagoeneko txigortuak erantsiko ditugu ondoren, jarioan emango zuen zukuarekin batera eta, biraka erabili eta gero, erantsiko ditugu tomate saltsa, piper txorizeroen mamia eta piperrak beratzen egon den salda zorrotada bat. Estali eta gutxienez ordubetean edukiko dugu guztia su ezti-eztian gozatzen. Lehortzen ari dela sumatzen badugu, gehiago erantsiko dugu piper txorizeroak beratu diren saldatik, haragia xamur dagoela ikusi arte. Egin ahala emango dugu gatza.

Arkumea ez da saltsan igeri aurkeztuko, mamitsu behar du eta azaletik baino ez ditu saltsak puskak bustiko. Bukaeran, gatz pixar bat eman hala izango dugu gainetik.

Arkumea txilindron eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi irin-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina eta arrautza joa Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko barneratuko ditugu …

ARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

arkumea eztiz gozatua

Arkumea eztiz gozatua

Arkumea eztiz gozatua Osagaiak 1,5 kg arkume (umeri edo bildots), puska ederretan zatitua Litro eta erdi ardo zuri 2 tipulin, pikatuak 2 piper txorizero, irekiak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin …

sukaldean-fondo0

Arkumea baratxuriekin erreta

Osagaiak Arkume bat (umerria edo bildotsa) Gatz larria 2 baso bete ur 2 baratxuri-buru, garbiak eta osorik Errezeta Errezeta hau 8 lagunentzat da. Harakinari horrela eskatuko diogu arkumea: 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, …

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta Osagaiak Arkume erdia (umerria edo bildotsa), pisu bereko lau puskatan zatitua Limoi erdiaren zukua Koilarakada handi bat oliba olio 3 baratxuri ale Baso bete ardo zuri 2 baso bete ur Gatza … …