Menua

Arkume egosi-frijitua

  • Arkume egosi-frijitua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arkume egosi-frijitua

Osagaiak

  • 1,5 kg esneko arkume (umerri edo bildots), puska txiki xamarretan zatitua
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • 2 tipulin handi, pikatuak
  • Koilarakada bat perrexil, pikatua
  • Ximiko bat piperrauts min
  • Ale batzuk piperbeltz, xehatuak
  • Xorta bat oliba olio
  • Ura
  • Xorta bat limoi zuku edo ozpin on
  • Gatza

Errezeta

Lehenik kazola zabal batean, alde guztietatik gorrituko ditugu arkume puskak, oliba olio pixar batez. Txigortu eta gero, soberako koipea kendu eta tipula, baratxuriak eta perrexila erantsiko ditugu, gatz pixka batekin, kazola berean. Gai guztiak biraka erabili eta su eztian edukiko ditugu 15 bat minutuan.

Arkumea ongi txigorturik dagoenean, piper-hautsa eta piperbeltz xehatua erantsiko ditugu. Gai guztiak urez estali, gatza eman eta su eztian jarriko dugu kazola, egoste-salda poliki-poliki murriztu dadin. Berriro frijituko da azkenean arkumea, zukurik ezean.

Limoi zukuz edo ozpin on batez garaztatuko dugu orduan bildoskia. Ongi nahasi eta pausatzen utziko dugu arkumea 10 bat minutuan, tapaturik. Berehala zerbitzatuko dugu.

Frijitu eta egosi ondoren, zukurik gabe gertatu behar du arkumeak, oliotan frijitua balitz bezala.

Kazolaren erdira biltzen da bildoskia zerbitzatzerakoan, eta ogi gainean jaten dira puskak, artzainek ohi zuten bezala. Gatz apur bat hautseztatu ahal izango dugu, jakia maneatu ondoren.

Arkume egosi-frijitua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arkumea txilindron eran

Arkumea txilindron eran

Arkumea txilindron eran – Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak Tipulin handi bat, pikatua 10 koilarakada tomate saltsa Xorta …

sukaldean-fondo0

Arkume hankak saltsan

Osagaiak 24 arkume-hanka, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio …

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …

sukaldean-fondo0

Arkume lepoa saltsan

Osagaiak 2 kg arkume lepo, puska handitan moztua 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat isuri ondoan, alde …

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta Osagaiak Arkume erdia (umerria edo bildotsa), pisu bereko lau puskatan zatitua Limoi erdiaren zukua Koilarakada handi bat oliba olio 3 baratxuri ale Baso bete ardo zuri 2 baso bete ur Gatza … …