Menua

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

  • Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa
  • Antxoa 8
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Antxoa 8Opil eder bat, bitan irekia
  • Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua
  • Xorta bat oliba olio birjina
  • 6 antxoa, gatzetan onduak
  • 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik gabe

Errezeta

Euskal Herrian beste inork ez bezala prestatzen dute ogitarteko hau Migeltxok, Pilik eta Josunek, Donostiako Gros auzoko, Bodega Donostiarra tabernako arduradunek. Berek egina ez bada, nolabaiteko hurbilketa izango da beste edozeinek eginiko ogitartekoa. Milioika eginak dituzte honez gero!

Bitan irekiko dugu ogia. Atuna ongi xukatu eta sardexka baten hortzez papurtuko dugu, finago izan dadin. Xorta bat oliba olio isuriko dugu haren gainetik, batzeko. Opil erdi batean zabalduko dugu atuna, eta haren gainean ipiniko ditugu antxoa xerrak eta piperminak. Opil erdiak batu, ongi estutu, mamiak zukuak har ditzan eta, bide batez, gure eskuak ongi koipezta daitezen, eta barrura ogitartekoa!

Mokofinenek, Migeltxok dioen bezala, beste gairik erantsi aurretik opilaren barrua maionesa lodi batez igurztea eskatzen dute. Ahal eta nahi bezala joka dezagun, neska-mutilok!

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Antxoa beteak

Antxoa beteak

Antxoa beteak –  Osagaiak 40 antxoa, ahalik eta handienak, kg bat guztira. 4 tipula, zerrenda finetan moztuak 4 piper berde, zerrenda finetan moztuak 3 koilarakada oliba olio Irina eta arrautza joa, irin-arrautzeztatzeko Gatza Errezeta Piperrekin …

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan –  Osagaiak Kg bat antxoa fresko 3 tipula, zerrenda mehetan zatituak 3 piper berde, zerrenda mehetan zatituak 8 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza … Errezeta Sutan jarri eta kazolan ipiniko …

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin –  Osagaiak Antxoa marinatuak 8 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerra mehetan moztuak Errezeta Marinatu berri direnean, oliotan murgildu aurretik, ongi xukatu, lehortu eta portzelanazko erretilu batean zabalduko ditugu antxoak. …

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan –  Osagaiak Antxoa marinatuen errezeta bat Kg erdia patata, uretan egosiak eta zurituak Xorta bat perrexil, trauskil pikatua Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Gatza eta piperbeltz eho berria …

sukaldean-fondo0

Atuna tipula saltsan

Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri …