Menua

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

  • Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak – 

Osagaiak

  • Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe
  • Kg bat gatz larri
  • Oliba olio birjina
  • Baratxuri xehatua

Errezeta

Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. 12 orduz utziko dugu guztia pausatzen, leku idor fresko batean. Epe horren ondoan, harraska zabal batera irauliko ditugu antxoak. Txukun garbituko ditugu ondoren, ur hotzean, gatz arrasto guztiak kentzeko. Burua, tripak eta hezurra kendu, ongi lehortu eta erretilu zabal batean ipiniko ditugu. Baratxuri pikatua gainetik zabaldu eta oliba olio birjina ugariz garaztatuko ditugu ondoren antxoak.

Bikaina da errezeta hau bera sardinekin.

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan –  Osagaiak Kg bat antxoa fresko 3 tipula, zerrenda mehetan zatituak 3 piper berde, zerrenda mehetan zatituak 8 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza … Errezeta Sutan jarri eta kazolan ipiniko …

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak Osagaiak Litro erdia ozpin, ardo zuriarena 400 cl ur 100 g gatz 1,5 kg antxoa fresko Oliba olio birjina … Errezeta Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Antxoak garbituko ditugu …

tapenade saltsa

Tapenade saltsa

Tapenade saltsa –  Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin –  Osagaiak Antxoa marinatuak 8 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerra mehetan moztuak Errezeta Marinatu berri direnean, oliotan murgildu aurretik, ongi xukatu, lehortu eta portzelanazko erretilu batean zabalduko ditugu antxoak. …

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua Xorta bat oliba olio birjina 6 antxoa, gatzetan onduak 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik …