Menua

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

  • Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin – 

Osagaiak

  • 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban)
  • 2 mahats-mordo eder
  • Mutur bat gurin
  • Zimiko bat azukre
  • Gatza

Errezeta

Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta labean sartuko ditugu, 200º-ko tenperaturan, ahatearen azalak txigor kolore gorrixka hartu duela ikusi arte. Aluminio-paperak ez dio koipeari, labe-erretilu beroa ukitzerakoan, ke gehiegirik ateratzen utziko (horrez gainera, ez dugu horrenbeste denbora eman beharko erretilua garbitzen). Ahatearen koipea gorde ahal izango dugu beste batean patata batzuk frijitzeko.

Ahate izterrak gozaturik daude dagoeneko, pote barruan su eztian konfitatuak hain zuzen ere, eta egina dugu dagoeneko jateko egin behar zen guztia: azala gorritu. Salteaturiko mahatsarekin jango ditugu ahate izter txigortuak (gatza ere eman ahal izango diegu, baina oso gutxi). Hona hemen mahatsa nola prestatu. Aletu eta garbitu egingo dugu mahats guztia. Padera zabal bat su gainean daukagula, karamelatzen jarriko dugu azukrea. Mutur gurina erantsiko dugu ondoren, karamelua urtu dadin. Su eztian egingo dugu hau guztian. Ondoren, sua bizitu eta mahats aleak gaineratuko ditugu: bizkor eragingo diegu etengabe, hausteko arriskurik gabe bero daitezen. Aski izango da minutu bat horretarako. Haragiarekin batean zerbitzatuko dugu mahatsa.

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak Kg erdia perretxiko, garaikoak (barrengorriak, kardu-perretxikoak, eta abar) Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko ditugu lehenik beren …

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ahate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 piku, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Gatza Ahate magret errea pikuekin Errezeta Koipearen …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …