Menua

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

  • Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin – 

Osagaiak

  • 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban)
  • 2 mahats-mordo eder
  • Mutur bat gurin
  • Zimiko bat azukre
  • Gatza

Errezeta

Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta labean sartuko ditugu, 200º-ko tenperaturan, ahatearen azalak txigor kolore gorrixka hartu duela ikusi arte. Aluminio-paperak ez dio koipeari, labe-erretilu beroa ukitzerakoan, ke gehiegirik ateratzen utziko (horrez gainera, ez dugu horrenbeste denbora eman beharko erretilua garbitzen). Ahatearen koipea gorde ahal izango dugu beste batean patata batzuk frijitzeko.

Ahate izterrak gozaturik daude dagoeneko, pote barruan su eztian konfitatuak hain zuzen ere, eta egina dugu dagoeneko jateko egin behar zen guztia: azala gorritu. Salteaturiko mahatsarekin jango ditugu ahate izter txigortuak (gatza ere eman ahal izango diegu, baina oso gutxi). Hona hemen mahatsa nola prestatu. Aletu eta garbitu egingo dugu mahats guztia. Padera zabal bat su gainean daukagula, karamelatzen jarriko dugu azukrea. Mutur gurina erantsiko dugu ondoren, karamelua urtu dadin. Su eztian egingo dugu hau guztian. Ondoren, sua bizitu eta mahats aleak gaineratuko ditugu: bizkor eragingo diegu etengabe, hausteko arriskurik gabe bero daitezen. Aski izango da minutu bat horretarako. Haragiarekin batean zerbitzatuko dugu mahatsa.

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban) 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko …

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua –  Osagaiak Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 tomate, pikatuak 3 baratxuri ale, pikatuak Galleta maria bat Ezkaia, adaxka bat …

Ahate magret errea abrikotekin

Ahate magret errea abrikotekin

Ahate magret errea abrikotekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 abrikot, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Kanela, adaxka bat Gatza Errezeta Koipearen aldetik …

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) Onddo salteatuen errezeta bat Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta …

ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …