Menua

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak – 

Osagaiak

  • Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban)
  • 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak
  • 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak
  • Gatza
  • Perrexil xehatua

Errezeta

Ongi xukatuko ditugu lehenik beren koipean konfitaturiko errotak. Padera zabal batean, koilarakada oparo bat ahate koipe jarri eta su gainean jarriko dugu, tipularekin batean. Gatz pixka bat eman eta gozatzen utziko dugu tipula, gorri eta xamur gelditu arte. Xukaturiko errotak erantsiko dizkiogu orduan tipulari, xerratan zatituak. Kolorea uzten utziko diegu, su eztiagoan oraingoan.

Paderatik erretiratuko dugun koipe soberakinean eta potean geratuko zitzaigun beste mordoxkan frijituko ditugu xerra loditan moztutako patatak. Uretan garbituko ditugu aurrez patata horiek, almidoia kentzearren. Azaletik kraskatsu eta barrutik mamitsu geratuko zaizkigu patatak. Xukatu egingo ditugu ondoren.

Bero egongo dira errotak eta aldiro-aldiro aterako dugu koipea paderatik. Tipula eta errotekin batean jarriko ditugu patata frijituak; biraka erabiliko ditugu jakiak ondoren, ongi nahas daitezen, eta perrexil xehatua hautseztatuko dugu guztiaren gainetik. Gatz-puntua zuzendu eta mahairako prest edukiko dugu guztia.

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …

ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) Onddo salteatuen errezeta bat Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta …

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak Kg erdia perretxiko, garaikoak (barrengorriak, kardu-perretxikoak, eta abar) Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko ditugu lehenik beren …

Ahatea erreta

Ahatea erreta

Ahatea erreta –  Osagaiak Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa) Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko …