Menua

Haragi salda

  • haragi salda
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Haragi salda

Osagaiak

  • Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g
  • Oilo laurden bat
  • Tipula bat
  • 2 azenario
  • Porru bat
  • Eskutada bat txitxirio
  • 3 litro ur
  • Oliba olio pixka bat

Errezeta

Kazola zabal batean, oliba oliotan haragi puskak frijitu, franko gorritzen diren arte. Tipula txiki-txiki egina gehitu eta beste 5 minutuan egosi su eztian. Gero oilaskoa edo oiloa erantsi, baita gainerako osagaiak ere, eta urez estali. Su motelean egosi dena ordubetez.

Bitsaderarekin saldaren gainera agertzen diren hondarrak bereiziko ditugu. Denbora pixka bat iraganik, salda iragazkitik pasarazi eta hozkailuan sartu hoztu dadin, sobran den gantza mamitu ondoren errazago izan dadin kentzea. Zopa edo saldak egiteko erabili, edo gure gisatuei eransteko.

Besterik gabe, ongi berotuta, lehenbiziko plater ederra da fideo eskutada bat botata. Haragi egosia, ehunak eta gantzak bereizita, tomate saltsa pixka batekin edo piperradan jan dezakegu. Edo tortillan: “ropa vieja”.

Haragi salda

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Okela papur bildua marilen eran

Osagaiak Kg bat txahal haragi, xehatua 1,5 terrina gazta, Filadelfia motakoa Piper berde txiki bat, pikatua Xorta bat ketchup Xorta bat Worcestershire saltsa Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Gopor batean jarriko ditugu haragi pikatua, …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak haragiz beteta

Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta …

behi matrailak

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan Osagaiak 6 behi matraila, hezurra kenduta edo hezurrarekin, nahi bezala. Hezurra kenduz gero errazago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, …

almandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan Osagaiak Behi-haragi xehatua, 750 g (txahala edo txerria ere izan liteke, edo biak nahasian) Baratxuri eta perrexil xehatua, pixka bat Ogi arraspatua, 2 koilarakada Zorroko tipula zopa, zorro erdia 2 baso ur …

sukaldean-fondo0

Ttotto beroa (hot-dog)

Osagaiak 4 opil luze eta mehe 8 saltxitxa on Piper berde bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Alde batetik irekiko ditugu opilak edo ogiak, eta prest utziko ditugu betetzeko. Padera …