Mojo picon
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Mojo picon –
Osagaiak
- Baratxuri-buru bat, zuritua
- Eskukada bat palmondo piper lehor
- Eskukada bat kumino
- Koilarakada oparo bat piperrauts gozo
- Litro laurdena oliba olio birjina
- 10 koilarakada ardo-ozpin
- 2 moldeko ogi-xerren mamia
- Eskukada bat arbendol, txigortu gabe
- Itsas gatza, ximiko bat
Errezeta
Motrailu batean erantsi eta ongi xehatuko ditugu baratxuriak, kuminoak eta gatz larria. Palmondo piperra, piperrautsa eta arbendolak erantsiko ditugu ondoren, ozpinarekin batera. Beratzen utziko dugu guztia 24 orduz. Epe horren ostean, irabiagailu baten ontzian sartuko dugu nahastura, ogi-mamia eta oliba olioarekin batean. Indar betean eragingo diogu makinari. Saltsa atomikoa hau, entsaladak, patata egosiak edo barazki gordinak laguntzeko. Erne, Lesakako Laminazioetako 3. labearen antzera geldituko baitzaigu ahosabaia.
Mojo picon
Mojo berdea
Mojo berdea – Osagaiak Eskutada eder bat perrexil Eskutada eder bat martorri Zorrotada bat ardo ozpin 4 baratxuri ale, zurituak Aguakate heldu-heldua, zuritua eta hezurrik gabe Limoi ur pixka bat Oliba olio birjina, zorrotada bat …
Pikillo piperrak zankarrez beteak
Osagaiak Atzealdeko zankar bat, txekorrarena, salda egin eta aprobetxatzekoa Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak 2 piper berde, zerrendatan Baratxuri ale bat, xehatua Tomate saltsa, litro erdia Gatza *Lau …
Pipermorroak erreta
Osagaiak 15 pipermorro gorri Baratxuri-buru 1 Oliba olio zorrotada bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak uretan garbitu eta xukatu. Osorik utzi, ez zurtoina, ez haziak, ez ezer kendu gabe. Baratxuri aleak askatu burutik, eta azal …
Baratxuri zopa
Baratxuri zopa Osagaiak 8 baratxuri ale, xerratan moztuak Pipermin lehorra, ximiko bat 4 koilarakada oliba olio Zopako ogia, ukabil baten neurriko puska Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Koilarakada bat piper-mami, kontserbakoa Piperrauts gozoa, ximiko bat …
Ozpin-olioa belarrekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Koilarakada bat perrexil, xehatua Koilarakada bat albahaka fresko, xehatua Koilarakada bat mingarratz fresko, xehatua 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku …