Menua

Sagar, udare eta bainila konpota

  • Sagar, udare eta bainila konpota
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar, udare eta bainila konpota – 

Osagaiak

  • 6 sagar
  • 6 udare
  • 10 koilarakada ur
  • Bainila adaxka bat, ireki eta aletua
  • Limoi baten zukua

Errezeta

Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. Udareak zuritu eta laurdenetan zatituko ditugu gero, horiei ere erdiko zatiak kenduta. Kazola zabal batean sartuko dugu fruta guztia ondoren, eta erantsiko ditugu bainilaren lekak, haien barrutik ateratako aleak eta ura. Ongi estali eta ipiniko dugu sutan kazola, su eztian, lehen borborrak hasi arte. Une horretatik aurrera 20 bat minutu utziko ditugu guztia egosten. Sutatik atera eta erantsiko dugu limoi zukua. Hozten utziko dugu ondoren. Epel edo hotz zerbitzatuko dugu, jogurt edo gazta freskoarekin (Bainilaren lekak aterako ditugu kazolatik eta, ongi lehortu ondoren, beste aldi batzuetan erabili ahal izango ditugu oraindik, beste konpota edo fruta egosi batzuei usaina emateko).

Sagar, udare eta bainila konpota

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

pontxea

Likore pontxea

Likore pontxea –  Osagaiak Kg bat azukre Botila bat cointreau Litro laurdena ron zahar Litro laurdena benedictine 4 laranja, puskatan 4 sagar, puskatan 4 banana, xerratan Mahats mordo eder bat, aletua 2 udare, puskatan 4 …

Ganba koktela

Ganba koktela

Ganba koktela –  Osagaiak 1,5 kg ganba, egosiak eta zurituak Uraza garbi bat, zerrenda mehetan moztua Sagar berde bat, zuritua eta zuztarrik gabe, dado txikitan moztua Xorta bat laranja zuku Xorta bat limoi zuku Xorta …

Tatin sagar tarta

Tatin sagar tarta

Tatin sagar tarta –  Osagaiak 6 golden sagar, zurituak eta lau puskatan zatituak, barruko zuztarra kendu eta limoi zukuaz igurtziak 125 g gurin bigun 150 g azukre-hauts Bainila adaxka bat, irekia eta aletua 250 g …

Azukre bainilatua nola egin

Azukre bainilatua nola egin

Azukre bainilatua nola egin –  Osagaiak 500 g azukre Limoi hori baten azal pixka bat, birrindua 2 bainila leka, lehorrak edo freskoak. Zein ditugun, horiexek. Azukre bainilatua nola egin Errezeta Azukre honen oinarria bainila lekak …

Sagar eta erromero konpota

Sagar eta erromero konpota

Sagar eta erromero konpota –  Osagaiak 8 sagar, zurituak eta dado handietan zatituak 8 koilarakada azukre Gurina, puska handi bat Erromero adaxka bat Limoi baten zukua Sagar eta erromero konpota Errezeta Gurina kazola zabal batean …