Menua

Olearso bizkotxoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Katilukada bat esnegain lodi (hura ezean, urtua)
  • Limoi azal bat, birrindua
  • Katilukada bat azukre
  • 2 arrautza
  • Katilukada bat eta erdi irin
  • Zorrotada on bat anis

Errezeta

Gurinez eta irinez igurtziko dugu molde bat. Gopor batean, arrautzak eta azukrea ongi jo eta zuritu arte nahasiko ditugu. Limoi azal birrindua eta irina hautseztatu eta espatula batez nahasiko dugu orea, hauts ez dadin. Anisa eta esnegaina erantsi eta biraka nahasiko dugu guztia. Labean sartu eta 180º-ko tenperaturan edukiko dugu orea 45 bat minutuan. Egin ondoan aterako dugu. Gorriegi badago, aluminio-paperaz estaliko dugu. Egina egongo da bizkotxoa, orratz bat ziztatu eta ateratzean orearen arrastorik sumatzen ez zaionean. Hozten utzi eta jateko prest egongo da orduan.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

euskal pastiza

Euskal pastiza

Euskal pastiza –  Osagaiak Orearen osagaiak: 200 g gurin 250 g irin 2,5 g gatz 100 g arbendol-hauts 175 g azukre 2,5 g legamia-hauts 2,5 g azukre bainilatu Arrautza handi bat Kremaren osagaiak: 400 g …

sukaldean-fondo0

Mugurdi clafoutis pastela

Osagaiak 250 g mugurdi 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Mugurdiekin eginiko edari biziren bat, koilarakada bete Errezeta Arrautzak, azukrea eta gorringoak nahasiko ditugu gopor batean. Nahastura leun …

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …

San Blas opila

San Blas opila, Teresarena

San Blas opila, Teresarena –  Osagaiak Kg 1 irin Kilo erdi azukre 150 g txerri gantz edo koipe 8 arrautza (bi zuringo aparte utzirik) 7-8 tanto anis esentzia Legamia, zorro txiki bat edo gaseosa freskagarriak …

sukaldean-fondo0

Tarta orea

Osagaiak 250 g irin 150 g gurin, pomadan 95 g azukre-hauts 30 g arbendol-hauts Arrautza bat Gatz pixka bat Bainila leka erdi baten barruko aleak Errezeta Irina eta azukre-hautsa bahetuko dugu lehenik. Gopor batean, eskuz …