Menua

Konpota azukre gorritua

  • Konpota azukre gorritua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Konpota azukre gorritua – 

Osagaiak

  • 100 g azukre
  • 350 g almendra, txikitua eta txigortua
  • Ekilore olio pixka bat
  • 300 g mertxika marmelada
  • Mertxika pattarra, 4 koilarakada

Konpota azukre gorritua

Errezeta

Eltze bat jarriko dugu sutan, su ezti-eztian eta bertan azukrea jarriko dugu urtzen joan dadin. Kolore gorrixka hartzen duen arte izango dugu sutan. Poliki egingo dugu erre ez dadin. Kazolan dugun karamelu horixkari almendra gehituko diogu. Nahas dadila ongi almendra karameluarekin. Erretilu bat hartu, ahal dela metalezkoa, eta ekilore olio pixka batekin igurtzi eta gero, bertara irauliko ditugu almendra azukregorrituak. Hozten utziko dugu nahastura gogortzen den arte.

Gogortutakoan, erretilutik bereizi eta eskuz puskak egingo ditugu, karamelua zapi baten barrenean mahaiaren kontra joaz, zatitu egin dadin. Puskak irabiagailuaren ontzian sartu eta indar betean irabiatuko dugu marmelada eta pattarrekin batera. Ur pixka bat gehi genezake baldin eta konpota sobera lodia gelditzen dela ikusten badugu. Itxuraz lodia izan dadila, baina ez trinkotua.

Konpota hau ezin hobea da gazta izozkiarekin batera jateko, edo jogurt naturala gozatzeko. Flasko hermetikoetan gordeko dugu konpota, ongi babestuta argitik, txindurrietatik eta hezetasunetik.

Konpota azukre gorritua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Mertxika zopa gozoa moskatelaren kutsuan

Osagaiak 6 mertxika edo melokotoi eder Moskatel botila bat Bainila adaxka bat, irekia eta aletua Litro bat ur 500 g azukre 2 laranjen zukua eta azala 2 limoiren zukua eta azala *Lau pertsonentzat Errezeta Mertxikak …

Banana tarta mahaspasekin

Banana tarta mahaspasekin

Banana tarta mahaspasekin –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 5 banana, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …

sukaldean-fondo0

Arbendol edo almendra bizkotxoa

Osagaiak 165 g gurin 215 g azukre Limoi baten azal birrindua Gatz zimiko bat Almendra hautsa, 90 g Legamia hauts pixar bat 150 g irin 2 arrautza Errezeta Gurina jo. Beraztua gelditu behar du, krema …

Mugurdi eta mertxika ur izoztua

Mugurdi eta mertxika ur izoztua

Mugurdi eta mertxika ur izoztua –  Osagaiak Marrubi garbiak eta mertxika mamia, zuritua eta hezurrik gabe, kilo bat Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta …

Almibarra

Almibarra

Almibarra saltsa gozo oinarrizko oso erabilia da gozogintzan eta geuk nahi bezalako lodiera emanen diogu, ia-ia ur izatetik, lika edo pegamendu moduko bat izateraino. Honen bitartez busti ahal izango ditugu, adibidez, bizkotxo-xafla batzuk, haietaz egingo …