Menua

Arrozesne usaingozatua

  • Arrozesne usaingozatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrozesne usaingozatua – 

Osagaiak

  • 3 l esne
  • 150 g arroz, pikor biribilekoa
  • 125 g gurin
  • 300 g azukre
  • Limoi azal bat
  • Kanela adaxka bat
  • Cognac xorta bat
  • Anis xorta bat
  • Patxaran xorta bat

Arrozesne usaingozatua

Errezeta

Irakiten ipiniko dugu esnea kanela eta limoi azalarekin. Irakiten hasten denean, kanela eta limoi azala atera, eta erantsiko dugu arroza. Eragin egingo diogu ondoren, 30 bat minutuan. Ezti-ezti eta etenik gabe edukiko dugu arroza irakiten. Gurina erantsiko dugu ondoren, eta beste 30 minutuan arituko gara eragiten, oso su eztian. Azkenik, sua pittin bat bizitu, eta erantsiko ditugu azukrea eta alkoholak. Indar betean eragingo diogu guztiari, itsatsi ez dadin. Hozten utzi eta goporretan banatuko dugu ondoren. Hozkailuan uzten badugu hozten, aurretik atera beharko dugu, oso hotz egon ez dadin.

Arrozesne usaingozatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arroz zuria baratxuri eta perrexilarekin

Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 4 baratxuri ale, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur 2 koilarakada handi perrexil xehatu Errezeta Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko …

sukaldean-fondo0

Esnegain kruxpetak

Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Esnegain harrotu berria, Chantilly krema Azukre-hautsa Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien sartu ahal izateko. Koilara …

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa –  Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 170 g 125 g gurin bigun Esnegain irakina eta ura kendua. Bestela esnegain likidoa Esnegain_bizkotxoa Errezeta Katilu batean, hagaxkekin, arrautzak jo behar …

sukaldean-fondo0

Mamia azukreztatua

Osagaiak Mamia Azukrea Errezeta Esnea berotu eta sutatik atera eta gero, 125 g azukre erantsiko ditugu litro esne bakoitzeko. Nahasi eta errezetaren arabera jokatuko dugu, hau da, aurrez tanta batzuk gatzagi pausaturiko potoetan isuri eta …

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …