Menua

Mugurdi eta marrubi ur izoztua

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Mugurdi eta marrubi ur izoztua – 

Osagaiak

  • Mugurdi eta marrubi garbiak, kilo bat
  • Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl
  • Limoi baten zukua
  • Ur hotz-hotza, 1,7 litro
  • 300 g azukre

Errezeta

Irabiagailu baten ontzian osagai guztiak sartu. Minutu batez dena xehatu eta nahastura iragazki batetik pasaraziko dugu. Edaria botila pare batean sartu eta hozkailuan freskatzen utziko dugu. Hotz-hotza edan behar da.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Marrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia *Lau pertsonentzat Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko dugu su eztian. …

sukaldean-fondo0

Mugurdi clafoutis pastela

Osagaiak 250 g mugurdi 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Mugurdiekin eginiko edari biziren bat, koilarakada bete Errezeta Arrautzak, azukrea eta gorringoak nahasiko ditugu gopor batean. Nahastura leun …

sukaldean-fondo0

Krema tarta mugurdiekin

Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Mugurdi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …

Marrubiak krema ingelesarekin

Marrubiak krema ingelesarekin

Marrubiak krema ingelesarekin –  Osagaiak 750 g marrubi, ongi onduak, laurdenetan zatituak Azukre pixar bat Krema ingelesa, litro erdia Marrubiak krema ingelesarekin Errezeta Ziur egon behar dugu marrubiek xomorrorik eta txortenik ez dutela. Uretan pasa …

mugurdiak

Mugurdiak garbitzeko era

Mugurdiak garbitzeko era –  Hau da hau kontraesana! Errezeta burugabea da hau, mugurdiak_ez baitira garbitu behar. Uler ezazu. Mugurdiak_bildu eta berehalaxe jan behar dira, hozkailuan sartuz gero hondatu egiten baitira, segituan galtzen dira. Txortena badu, …