Menua

Txipiroi frijituak

  • Txipiroi frijituak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txipiroi frijituak – 

Osagaiak

  • Kg bat txipiroi, erdi tamainakoak
  • Irina
  • Gatza
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • 2 baratxuri ale

Txipiroi frijituak

Errezeta

Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu gabe, oso garrantzitsua da hau) eta garroak bereizirik. Txipiroien azala oso mamitsua da, horregatik ez da sekula kendu behar, egoera onean badago. Garbitu ondoren, uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu txipiroiak. Handiak badira, puska ertainetan zatituko ditugu.

Padera batean oliba olioa isuriko dugu, ugari eta ausarki, 2 hatz bete gora. Su eztian jarriko dugu ondoren, baratxuriekin batean, erre gabe olioa ongi kutsa dezaten. Minutu batzuen buruan, baratxuriak erretiratu eta biziagotu egingo dugu sua. Olio bero horretan sartuko ditugu txipiroiak, gatza eman eta irinetan azaletik pasa eta gero. Buelta eta buelta edukiko ditugu, ongi gorritu arte. Hiru edo lau txandatan frijituko ditugu txipiroiak, olioaren tenperatura apal ez dadin. Gorri eta kraskatsu xukatuko ditugu txipiroiak eta limoi atal batzuekin zerbitzatu.

Txipiroi frijituak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

TXIPIROIAK JoseluBlanco

Txipiroi zatituak bere tintan

Txipiroi zatituak bere tintan Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak 6 tipulin, pikatuak Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete …

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete ardo …

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio edo garbantzu pote bat (400 g inguru) 8 txibi ale (garaikoak hobe!) Arrautza bat Piper berde bat Piper gorri bat Tipulina ale bat Ozpina Olioa Gatza Tomate ale bat Piper …

Txipiroi zatituak tipularekin

Txipiroi zatituak tipularekin

Txipiroi zatituak tipularekin –  Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada …

Txipiroi salteatuak

Txipiroi salteatuak

Txipiroi salteatuak –  Osagaiak 1,5 kg txipiroi, barrukiak eta luma kenduta, azalarekin Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Perrexil xehatua Gatza Txipiroi salteatuak Errezeta Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu …