Menua

Txipiroi frijituak

  • Txipiroi frijituak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txipiroi frijituak – 

Osagaiak

  • Kg bat txipiroi, erdi tamainakoak
  • Irina
  • Gatza
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • 2 baratxuri ale

Txipiroi frijituak

Errezeta

Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu gabe, oso garrantzitsua da hau) eta garroak bereizirik. Txipiroien azala oso mamitsua da, horregatik ez da sekula kendu behar, egoera onean badago. Garbitu ondoren, uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu txipiroiak. Handiak badira, puska ertainetan zatituko ditugu.

Padera batean oliba olioa isuriko dugu, ugari eta ausarki, 2 hatz bete gora. Su eztian jarriko dugu ondoren, baratxuriekin batean, erre gabe olioa ongi kutsa dezaten. Minutu batzuen buruan, baratxuriak erretiratu eta biziagotu egingo dugu sua. Olio bero horretan sartuko ditugu txipiroiak, gatza eman eta irinetan azaletik pasa eta gero. Buelta eta buelta edukiko ditugu, ongi gorritu arte. Hiru edo lau txandatan frijituko ditugu txipiroiak, olioaren tenperatura apal ez dadin. Gorri eta kraskatsu xukatuko ditugu txipiroiak eta limoi atal batzuekin zerbitzatu.

Txipiroi frijituak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txipiroi txikiak Pelaio eran

Txipiroi txikiak Pelaio eran

Txipiroi txikiak Pelaio eran –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 4 piper berde, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi …

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio edo garbantzu pote bat (400 g inguru) 8 txibi ale (garaikoak hobe!) Arrautza bat Piper berde bat Piper gorri bat Tipulina ale bat Ozpina Olioa Gatza Tomate ale bat Piper …

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin –  Osagaiak Kg bat txipiroi garbi, zatituak Kg bat patata Oliba olioa Baso bete ardo zuri 2 baratxuri ale, pikatuak 2 tipula, pikatuak Gatza Errezeta Kazola zabal batean erantsiko dugu oliba olioa, gatza, …

Pasta txipiroiekin

Pasta txipiroiekin

Pasta txipiroiekin –  Osagaiak Txipiroi garbiak, triparik gabe eta zerrenda mehe luzetan moztuak, luzetara. Kilo erdia 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio 4 koilarakada tomate saltsa Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi …

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete ardo …