Menua

Otarrainxka egosiak

  • Otarrainxka egosiak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Otarrainxka egosiak – 

Beharrezkoak

  • Itsasoko ura edo ura eta gatza

Otarrainxka egosiak

Errezeta

Itsasoko ura da egokiena itsaskia egosteko, itsasoko ur garbia jakina. Horrelakorik ez badugu, komenigarriena da ur gazi ugari irakitan jartzea (20 g gatz litro ur bakoitzeko) eta otarrainxkak hartan egostea. Ura irakiten hasten denean murgilduko dugu itsaskia. Kazola sutatik atera eta 8 bat minutuan edukiko ditugu otarrainxkak ur bero hartan. Xukatu eta ur hotz gazi ugaritan murgilduko ditugu berriro. Xukatu eta mahaira!

500-600 g, 8 minutu
800-1.200 g, 10 minutu
1.500-1.800 g, 16 minutu

Egosi eta gero, xukatu eta egosi diren kazola berean ipiniko ditugu otarrainak, barru aldera eta ahuspez, isatsa kazolaren ertzean dutela, hoztu bitartean ez daitezen hustu eta barruan mamituriko zuku goxoak gorde ditzaten.

Otarrainxka egosiak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 20 otarrainxka fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza irin-arrautzeztatuak Errezeta Gatza emango diegu otarrainxkei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian …

OTARRAINXKAK TXAPAN JJMerelo

Otarrainxkak plantxan

Otarrainxkak plantxan Osagaiak 2 kg otarrainxka Oliba olioa Gatz larria * Lau pertsonentzat Errezeta Uretan pasa eta lehortuko ditugu otarrainxkak. Olioz igurtzi eta gatz larri ugari emango diegu ondoren. Plantxa edo padera handi bat su …

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin –  Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …

Otarrainxkak tenpuran

Otarrainxkak tenpuran

Otarrainxkak tenpuran – Osagaiak 20 otarrainxka, freskoak eta handiak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Otarrainxkak tenpuran Errezeta Irina, …