Menua

Otarrainxka egosiak

  • Otarrainxka egosiak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Otarrainxka egosiak – 

Beharrezkoak

  • Itsasoko ura edo ura eta gatza

Otarrainxka egosiak

Errezeta

Itsasoko ura da egokiena itsaskia egosteko, itsasoko ur garbia jakina. Horrelakorik ez badugu, komenigarriena da ur gazi ugari irakitan jartzea (20 g gatz litro ur bakoitzeko) eta otarrainxkak hartan egostea. Ura irakiten hasten denean murgilduko dugu itsaskia. Kazola sutatik atera eta 8 bat minutuan edukiko ditugu otarrainxkak ur bero hartan. Xukatu eta ur hotz gazi ugaritan murgilduko ditugu berriro. Xukatu eta mahaira!

500-600 g, 8 minutu
800-1.200 g, 10 minutu
1.500-1.800 g, 16 minutu

Egosi eta gero, xukatu eta egosi diren kazola berean ipiniko ditugu otarrainak, barru aldera eta ahuspez, isatsa kazolaren ertzean dutela, hoztu bitartean ez daitezen hustu eta barruan mamituriko zuku goxoak gorde ditzaten.

Otarrainxka egosiak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea –  Osagaiak kg otarrainxka gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 20 otarrainxka fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza irin-arrautzeztatuak Errezeta Gatza emango diegu otarrainxkei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian …

Otarrainxka koktela

Otarrainxka koktela

Otarrainxka koktela –  Osagaiak 1,5 kg ganba, egosiak eta zurituak Uraza garbi bat, zerrenda mehetan moztua Sagar berde bat, zuritua eta zuztarrik gabe, dado txikitan moztua Maionesa saltsa Koilarakada bat tomate saltsa Xorta bat laranja …

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin –  Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …