Menua

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak

  • Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak – 

Osagaiak

  • 1,5 kg muskuilu
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • 2 piper handi, pikatuak
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • 2 bi tomate ertain umo, pikatuak
  • Xorta bat ardo zuri
  • Bexamel saltsa
  • Oliba olioa
  • Irina, arrautza joa eta ogi birrindua
  • Gatza eta azukrea

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak

Errezeta

Ongi garbitu ondoren, ardo zuriaren lurrunean irekiko ditugu muskuiluak, kazola batean su gainean jarri ondoan. Hondoko zukua gorde eta xukatu egingo ditugu muskuiluak, mamia oskoletik aterata. Pikatu egingo dugu ondoren mamia. Muskuilu oskol eder sakonenak gordeko ditugu geroko.

Kazola zabal batean olioa isuri eta su ertainean eztituko ditugu, 10 bat minutuan, tipulina, piperrak eta baratxuria. Tomatea irauliko dugu ondoren, gatza eta azukre pixar batekin, eta 40 minutuan utziko dugu guztia gozatzen, murriztu eta saltsa azkar bat itxuratu arte. Orduan gaineratuko ditugu muskuiluen mami pikatua. Biraka nahasiko dugu guztia.

Banan-banan beteko ditugu saltsa honetaz muskuilu oskol guztiak, eta bexamel beroaz estaliko ditugu ondoren, koilarakada oparo bana emanez. Hozten utziko ditugu muskuilu beteak, ogi birrinduan pasatu ahal izateko. Hozkailuan sartuko ditugu.

Epe baten ostean, irin, arrautza eta ogi birrinduan igurtzi eta oliba olio ugari bero-beroan frijituko ditugu muskuiluak.

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Muskuilu zopa

Muskuilu zopa

Muskuilu zopa –  Osagaiak 2 kg muskuilu Kg erdia arrain mutur, hegalak edo matrailak 2 tipulin, pikatuak Porru bat, pikatua Azenario bat, pikatua 2 baratxuri ale, pikatuak Oliba olioa Baso bete ardo zuri 3 l …

Muskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era –  Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …

Muskuilu irin-arrautzeztatuak

Muskuilu irin-arrautzeztatuak

Muskuilu irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Oliba olioa, frijitzeko Irina eta arrautza Baratxuri ale bat Muskuilu irin-arrautzeztatuak Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu muskuiluak, tentu …

Muskuiluak lurrunean irekita (2)

Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin

Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin –  Osagaiak 2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Gurina, zati handi bat (250 bat g.) Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu …

Muskuiluak lurrunean irekita

Muskuiluak lurrunean irekita

Muskuiluak lurrunean irekita –  Osagaiak  2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Perrexil xehatua … Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu muskuiluak, tentu eta kontu handiz. Baztertu egingo ditugu hondaturik …