Menua

Oilaskoa frijituta

  • Oilaskoa frijituta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Oilaskoa frijituta – 

Osagaiak

  • 2 oilasko, erdi tamainakoak, puska txikietan zatituak
  • Limoi zukua
  • Perrexil xehatua
  • 4 baratxuri ale, zanpatuak
  • Soja saltsa pixar bat
  • Irina eta gatza
  • 4 baratxuri ale, azala eta guzti
  • Oliba olioa, frijitzeko

Oilaskoa frijituta

Errezeta

Gatza oparo eman eta ontzi batean jarriko ditugu oilasko puskak. Limoi zukua, soja saltsa, perrexil xehatua eta baratxuri ale zanpatuak erantsiko dizkiegu ondoren. Ordu pare batean utziko ditugu hozkailuan pausatzen.

Haren ostean, xukatu eta irinetan pasako ditugu oilasko zatiak, eta soberako irina kenduko diegu ondoren. Padera bat su gainean jarri, oliba olioa oparo isuri, eta baratxuri-aleak erantsiko ditugu, azal eta guzti. Astiro berotzen utziko dugu olioa, baratxuriaren usaina har dezan. Su ertainean 5 minutu eduki ondoren, sua bizitu eta berotzen utziko dugu olioa. Erretzen hasi badira atera egingo ditugu baratxuriak, zapore txarra emango baitiote bestela olioari. Ongi txigortu arte frijituko ditugu oilasko puskak, eta paper xurgatzailean xukatuko ditugu ondoren. Entsalada edo patatekin aterako ditugu mahaira. Allioli saltsan edo Hondarraitz saltsan bustiak ere oso ondo geratzen dira.

Oilaskoa frijituta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

OILASKOA SALTSAN LuizEduardo

Oilaskoa saltsan

Oilaskoa saltsan Osagaiak Oilasko bat, ederra, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 6 koilarakada tomate saltsa Oliba olioa Litro erdia salda edo ur Gatza   Errezeta Oliba olioa kazola zabal …

oilasko kroketak

Oilasko kroketak

Oilasko kroketak Osagaiak Tipulin txiki bat 75 g gurin + 75 g oliba olio birjina 250 g irin 2,3 l esne Arrautza egosi bat, pikatua 400 g oilasko papar, hezurrik eta azalik gabe Errezeta Irakiten …

arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin –  Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Oilasko garbi bat zati txikitan moztua Bi baratxuri ale, xehatuak Tipulin handi bat, pikatua Piper berde handi bat, pikatua Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak 500 …

sukaldean-fondo0

Oilasko papurtua parmentier eran

Osagaiak Oilasko mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …

sukaldean-fondo0

Oilaskoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 1,5 kg oilasko, erdi tamainako puskatan zatitua Baso handi bat ardo zuri 4 pipermorro berde edo gorri, zerrenda zabaletan zatituak 4 tipula, zerrendetan zatituak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru bat, pikatua Litro erdia tomate …