Menua

Txerri aztal egosia

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 txerri aztal eder, hezurrarekin
  • Tipula bat
  • Poru bat
  • Azenario bat
  • Baso bete ardo zuri
  • Piperbeltza, ale batzuk
  • Ura eta gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare batean. Uretan pasa, xukatu eta lehortuko ditugu ondoren. Gatzetan eduki gabe ere egosi ahal izango ditugu, baina gezago egongo dira.

Eltze zabal batean ipiniko ditugu osagai guztiak. Urez bete eta sutan jarriko dugu ondoren (45 minutuan edukiko ditugu presio-eltzean eta 90 minutuan ohiko eltzean, tapaturik). Aztalak xamur dauden frogatzeko, labana punta ziztatuko dugu haragian: inolako oztoporik gabeko sartuko da. Xamur ez badira, sutan edukiko ditugu aztalak ongi egosi arte. Beren saldan utziko ditugu ondoren hozten. Hainbat eratan maneatuko ditugu ordutik aurrera aztalak. Bestalde, logikak agindu bezala, sekula ez dugu bota egoste salda, koipea kendu eta zopa bat egiteko, saltsa bat hornitzeko eta abarretarako erabiliko duguna.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

ARKUME TXULETAK Joselu Blanco

Txerri txuletak aranekin

Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …

sukaldean-fondo0

Txerri mutur irin-arrautzeztatua

Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …