Menua

Txahal muturrak tipula saltsan

  • Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal muturrak tipula saltsan – 

Osagaiak

  • 2 txahal mutur
  • 3 tipula
  • Baratxuri-buru bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • 2 tomate, onduak
  • Eskukada bat perrexil adaxka
  • Oliba olioa
  • Irina eta arrautzak, joak
  • Gatza

Errezeta

Muturrak uretan garbitu eta, baldin badituzte, bizarrak edo ileak kenduko dizkiegu bizar-xafla batez. Sutan ipiniko ditugu muturrak, ur hotzez estalita, irakiten hasten diren arte. Uretatik atera eta ur hotzetan freskatuko ditugu ondoren. Berriro ere ur garbiz estali eta erantsi egingo ditugu tipula oso bat, baratxuri-burua osorik, azenarioa, tomateak eta perrexil adaxkak. Gatza eman eta sutan ipiniko dugu kazola, estalita, eta irakiten utziko ditugu muturrak, 2 ordutan gutxienez. Egosiak dauden ikusteko, labaina batez ziztatu eta haragia zailtasunik gabe zeharkatzen duen ikustea izaten da hoberena. Orduan atera egingo ditugu muturrak saldatik.

Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Pintxo Ormazabal – txahal muturrak

Salda iragazkian pasa eta gorde egingo dugu saltsa egiteko. Egosi ditugun barazkiak ere gorde egingo ditugu, ondo xukatu ondoren. Horren ostean, piezaren erdian duten kartilago gogorra kendu, eta 10 bat puskatan zatituko ditugu muturrak, intxaur eder baten neurriko pusketan.

Beste kazola batean oliba olioa isuri, eta geratzen diren bi tipulak erantsiko ditugu, pikatuak. Gatza eman eta tipulak egiten utziko ditugu ondoren, 20 bat minutuan, xamur gelditu arte. Orduan erantsiko ditugu muturrekin batera egosi ditugun barazkiak, eta estali egingo ditugu muturrak egositako saldaz. Egiten utziko ditugu 30 bat minutuan.

Hori guztia sutan egiten ari den bitartean, irinetan pasako ditugu mutur puskak, eta soberako irina kenduko diegu ondoren. Horren ostean, jotako arrautzan bustiko ditugu mutur puskak. Arrautzatik atera eta olio beroan sartuko ditugu, eta frijitzen utziko ditugu ongi txigortuta gelditzen diren arte.

Orduan ondo xehatu eta iragazki fin batean pasako dugu saltsa. Irin-arrautzatan pasa eta xukatutako muturren gainean isuriko dugu saltsa ondoren. 15 bat minutuan irakiten edukiko dugu guztia, haragia gozo-gozo gera dadin, eta zuzenduko dugu gatz puntua. Pausatzen utzi eta berriro berotuko ditugu, zerbitzatu aurretik.

Txahal muturrak tipula saltsan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Saltsa azkarra

Saltsa azkarra –  Osagaiak 2 kg tomate umo 3 tipula eder, pikatuak Kaienako pipermin bat Oliba olioa Ximiko bat azukre Tanta batzuk tabasko Gatza Errezeta Olioa kazola batean isuri eta tipulak frijituko ditugu hartan, 35 …

sukaldean-fondo0

Potxak txekor muturrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 2 txekor mutur, uretan egosiak, eltze expres azkarrean 90 minutuz gutxienez …

Javier Lastras

Atuna tipularekin

Atuna tipularekin –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza Atuna tipularekin …

urraburua labean

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin Osagaiak Urraburu eder bat, 4 lagunentzako modukoa edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan …

Txahal enpanadatxoak

Txahal enpanadatxoak

Txahal enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txahal haragi, txikitua –ahal izanez gero gizen-zain askorekin– 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil …