Menua

Bieirak pastarekin

  • bieirak pastarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bieirak pastarekin

Osagaiak

  • 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo tagliatelleak)

Errezeta

Bi koilarakada oliba olio isuri eta su gainean jarriko dugu padera bat. Olioa berotzean, erantsiko ditugu dauzkagun bieira ederrak (gatza eman ondoan) bi txandatan, azaletik gorritu eta barrutik mamitsu gera daitezen. Bieirak paderatik atera eta gainerako olioan gozatuko dugu baratxuriak, azaletik gorri daitezen. Su eztian utziko ditugu egiten, olioa egoki kutsa dezaten.

Bost minuturen buruan erantsiko dugu, xukatu eta gero, pasta egosi berria, eta salteatzen edukiko dugu. Ondoren gaineratuko ditugu bieira salteatu berriak. Perrexila gainetik hautseztatu eta zerbitzatu egingo dugu jakia.

Gogoko badugu, tomate saltsa edo esnegain urtua erants dezakegu, edota, itsaskia salteatzerakoan, tanta batzuk ardo zuri edo armagnac isuri. Baina gustu kontua dugu hori guztia.

Bieirak pastarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin –  Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

ppp

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin –  Osagaiak Kg pasta, egosia eta hoztua (makarroi edo “galet” moldekoa) Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 3 tomate umo Tipulin bat, pikatua Perrexil pikatua …

sukaldean-fondo0

Pasta soja-saltsa eta oilaskoarekin

Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …