Zainzuriak ilar freskoekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Zainzuriak ilar freskoekin
Osagaiak
- Sorta bat zainzuri fresko
- Ura eta gatza
- 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik)
- 10 koilarakada ilar leka salda
- Tipulin fresko bat, pikatua
- 2 baratxuri ale, xehatuak
- 4 koilarakada oliba olio birjina
- Gatza
Errezeta
Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero zuritu. Hagitz lodiak baldin badira, bitan moztu luzetara. Ur asko jarri irakiten, gatz pixka batekin (batzuek ur honi baratxuri ale zuritu batzuk, olio pixka bat eta azukre zimiko bat gehitzen dizkiote) eta zainzuri zurituak uretara sartu. Solteak botatzen ahal ditugu uretara; edo sortatan lotuak, ez barreiatzeko eta, gero, egositakoan, errazago ateratzeko. 10 bat minutuz edukiko ditugu su motelean, ura bor-bor dagoela, eta labana baten ahoarekin ziztatuz begiratuko dugu egosita dauden ala ez.
Zainzuriak egosten ari diren bitartean, ilar lekak egosiko ditugu litro bat urean. Tipulina gozatuko dugu paderan, olio beroan. Ordu laurdenaren ostean erantsiko dizkiogu ilarrak. Beste bost bat minutu egin eta salda gaineratuko dugu, 10 koilarakada. Su eztian edukiko dugu guztia egosten, salda murriztu arte. Gatz-puntua neurtu eta, beharrezkoa bada, azukre pixka bat erantsiko dugu. Egosi bezain laster zerbitzatuko ditugu zainzuriak.
Zainzuriak ilar freskoekin
Gari-zainzuri salteatuak idiazabal gaztarekin
Osagaiak Gari-zainzuriak, 2 sorta 2 koilarakada gurin Koilarakada bat oliba olio Idiazabalgo gazta puska bat, arraspatu berria Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria …
Zainzuriak arrautza irakinekin
Zainzuriak arrautza irakinekin Osagaiak 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak 8 arrautza, oso freskoak 2 dl sagardo-ozpin 2 litro ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Kazola batean (altua eta …
Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin
Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin – Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Kg laurdena ilar, zurituak. Xamurrak izan daitezela Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale …
Gari-zainzuriak salteatuta
Osagaiak Gari-zainzuriak, 2 sorta 2 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero zuritu. …
Zainzuriak tenpuran
Zainzuriak tenpuran Osagaiak Zainzuri zuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, …