Menua

Uraza eta tipula entsalada

  • Uraza eta tipula entsalada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Uraza eta tipula entsalada – 

Osagaiak

  • 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak
  • 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak
  • Oliba olio birjina, 10 koilarakada
  • Limoi baten zukua
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Errezeta

Letxuga hostoak ur hotzean garbitu, bertara ozpin edo lixiba tanta batzuk botata, eta ongi xukatu. Hostorik handienak eskuz zatitu, beti zurtoinetatik hostoetarantz.

Pepinoak zuritu eta azal arrasto guzti-guztiak kendu. Zenbat eta barnerago iritsi, orduan eta zuku eta gelatina gehiago aurkituko dugu. Xerra mehetan zatitu eta gobernatu katilu batean egindako ozpin saltsaren bi herenekin. Ozpin saltsa katilu batean prestatu limoi zukua edo ozpina gatz eta piperbeltz pittin batekin nahasiz eta oliba olio birjina hari mehean gehituz. Beste herenaz letxuga hostoak gobernatu, eta pepinoen gainean ezarri, horrela ez baitira zanpatuko. Fresko-fresko mahairatu.

Uraza eta tipula entsalada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra –  Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …

Uraza eta pepino entsalada

Uraza eta pepino entsalada

Uraza eta pepino entsalada – Osagaiak 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Letxuga hostoak ur hotzean …

sukaldean-fondo0

Tipulatxen ozpin-olioa

Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan –  Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur …