Porru eta urdaiazpiko entsalada
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- 16 porru ertain
- Ura eta gatza
- Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak
- Oliba olio birjina, 8 koilarakada
- 2 koilarakada ozpin
- Perrexil xehatua
- Gatza eta piperbeltz eho berria
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Porruei bizarrak kendu eta alde berdea ere bai, salda edo saltsaren bat egiteko erabili baitaiteke. Garrantzi handikoa da porruari bizarrak kentzean muturreko alde gogorraren puska bat uztea, bestela porru eginda geldituko baita egostean; izan ere, alde gogor horrek lotzen baititu porruaren geruzak. Lehenbiziko hostoa itsusia badago, kendu, hori bai, eta uretan garbitu.
Nahiko ur jarri gatzarekin egosten eta sartu bertan porruak. Estali gabe egosi, ez oso bizi, 20ren bat minutuz gutxienez, samurtu arte. Labana baten muturraz alderik alde aise pasatzeko moduan, alegia. Orduan ura kendu eta hozten utzi. Kontuz ibili, eta ez gehiegi egosi, ttentte samar ez badaude, graziaren erdia galduko baitute.
Erretilu edo katilu batean jarri hoztutakoan, eta beste katilu batean egindako ozpin-saltsa bat bota gainetik. Ozpin-saltsa egiteko, nahasi ozpina, gatza, piperbeltz ehoa, perrexila eta oliba olioa. Porruei buelta batzuk eman saltsan blaitzeko, eta gainetik jarri urdaiazpiko xerra meheak. Mahaira.
Porrusalda kuiarekin
Osagaiak Porruak, kg erdia Azenario bat Kuia puska bat 5 patata eder Litro bat ur Haragi-salda pastilla bat 3 koilarakada oliba olio birjina *Lau pertsonentzat Errezeta Zuritu eta mehe zatituko ditugu porruak, azenarioak eta kuia. …
Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa
Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …
Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin
Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin Gaur egunean ez dago erraza errekako amuarrainak lortzea, baldin eta inguruan ez baduzu lizentziadun arrantzaleren bat. Beraz, hazitegikoekin konformatu behar. Hori bai, saia zaitez beti ahalik eta freskoenak lortzen, erraz ikusiko duzu …
Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila
Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …
Tipula eta urdaiazpiko tarta
Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …