Pipermin frijituak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Pipermin frijituak –
Osagaiak
- Pipermin freskoak, kilo bat
- Oliba olioa
- Gatza
Pipermin frijituak
Errezeta
Piperminak garbitu uretan eta xukatu zapi batekin. Oliba olioa suelto duen zartagin bat jarri su bizian, gutxienez bi hazbeteraino irits dadila zartaginean. Olioa oso bero dagoela ikusten dugunean, baina kea dariola jarri gabe inola ere, bota piperminak, oliotan ondroso egoteko moduan, eta behar izanez gero bi edo hiru txandatan frijitu. Kontu handiz jiratu bitsadera batekin, eta 20 segundo baino gehiago ez utzi egiten. Sartzea hutsa aski da, eta airean atera behar dira xuka-paper batera. Kontuz zipriztin eta erredurekin.
Denak frijitutakoan, gatza eman, eta mahaira, hoztu baino lehen. Ez daitezela sekula gorritu, tonu berde polit bat izan behar dute, eta hozka egiterakoan tente samar egon, baratza gustua galdu gabe.
Pipermin frijituak
Piperminak ozpinetan jartzen
Piperminak ozpinetan jartzen – Beharrezkoak 9Kg pipermin fresko eta erdi neurriko 10 l sagardo-ozpin 4 l alkohol zuriaren ozpin Gatza, eskukada bat . . . Errezeta Ur hotzean garbituko ditugu pipermin guztiak, lurrez eta lohiz …
Piperminak tenpuran
Piperminak tenpuran – Osagaiak 400 g pipermin fresko eta erdi neurriko 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Piperminak tenpuran …
Hegaluze mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin
Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …