Patata purea gurinarekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- Kg bat patata, egosia
- 600 g gurin hotz
- Esnea, baso erdi handi bat
- Esnegain urtua, baso erdia
- Gatza
Errezeta
Ur ugaritan egosiko dugu patata su eztian, garbi eta zuritu gabe, labana ziztatu eta xamur sartzen dela sumatu arte. Kg bete baino gehiago egosiko dugu, ondoan kg bete mami bereizi ahal izateko.
Ontzi batean ipiniko dugu egosi eta xukatu ondoren. Gurina erantsi eta irabiagailuari eragingo diogu. Bizkor landuko dugu patata, goma itxura har ez dezan. Xirripaka gaineratuko ditugu esnea eta esnegaina, bereiz egosi ostean, eta etengabe nahasiko dugu purea, leun eta pikorrik gabe gera dadin. Gatza eman eta jateko prest edukiko dugu. Hozten bada, su eztian berotuko dugu, edo mikrouhinetan. Hobe hala bada.
Korapilatsuena bada ere, lehengoa da purea egiteko modu egokiena; hau da, patata mami egosia puregailutik pasa eta su eztian daukagun kazolara bihurtu. Zurezko espatula batez nahasiko dugu ondoren, gurin hotza pixkana-pixkana eransten diogun bitartean. Minutu batzuen buruan, gurina ongi hartu eta gero, gaineratuko ditugu, pittinka-pìttinka, esnegain eta esne egosiak, nahasi eta nahasi, purea krematsu utzi arte. Gatza emango dugu gero.
Muskat intxaurra eransten diote batzuek. Guk txokolate katiluarekin nahiago dugu: patataren zaporea baino ez du behar pureak.
Brokoli egosia patata eta baratxuriarekin
Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …
Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan
Osagaiak 8 patata ertain Baratxuri-buru bat Porru puska bat Piperbeltza, 3 ale Izokin ketua, 8 xerra eder 5 koilarakada ur 150 g gurin Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltza …
Patata kroketak
Patata kroketak Osagaiak 110 g gurin 110 g irin litro erdia esne litro erdia esnegain kilo erdia patata-mami uretan gatzarekin egosia … Errezeta Lehenik ohiko bexamel bat egingo dugu, irina gurinarekin maneatuz. Irakiten utziko ditugu …
Patatak mikrouhinetan apurtuta
Osagaiak 10 patata ertain, garbituak eta zuritu gabeak Oliba olio birjina, zorrotada bat Gurin puska eder bat Gatza Errezeta Patatak garbitu, eta sardexka baten hortzez zulatu alde guztietatik. Mikrouhinen labe batean sartu potentziarik handienean, eta …
Aza patatekin
Aza patatekin – Osagaiak Aza bat 2 patata eder 15 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza patatekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian kenduko …