Menua

Patata gainerreak kremarekin

  • Patata gainerreak kremarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patata gainerreak kremarekin – 

Osagaiak

  • 1’5 kg patata
  • Perrexil sorta bat
  • Apio adaxka bat
  • Limoi azal bat, liztariz lotuak
  • Litro bat esne
  • Esnegaina, litro laurdena
  • Gazta arraspatua, 150 g
  • Baratxuri ale bat, erdibitua
  • Gatza eta piperbeltz eho berria
  • Gurina

Patata gainerreak kremarekin

Errezeta

Patatak zuritu eta cm erdiko lodierako zatiak egin. Bitartean, paratu esnea egosten eta gehitu belar sorta, esnegaina, gurina eta gatz pixka bat, eta eduki horrela 10 minutuz.

Baratxuri ale erdibituekin portzelanazko igurtzi erretilu zabal bat, gero labera sartzeko modukoa, baratxuri usaina har dezan. Patatak garbitu, xukatu eta gatza eman. Pataten erdiak erretiluan zabaldu eta esne eta esnegain irakinez busti, iragazki bat erabiliz belar sorta han geldi dadin. Gaztaren erdia parparreatu eta gainerako patatak jarri gainean, eta haiei gelditzen zaigun esne egosia bota gainetik. Piperbeltz eho berria erruz bota gainetik, gelditzen zaigun gaztaz estali eta sartu erretilua labean, eta eduki ordu betez gutxienez 190 graduan, patatak samurtu eta esnegain guztia xurgatu dutela ikusi arte.

Egina dagoen jakiteko, labana zorrotz baten muturra sartu, eta aise sartzen bada, eginak daude. Erdi eginean direla, konturatzen bagara gainaldea gehiegi gorritu dela, jarri erretiluari aluminio-paper orri bat, erre ez daitezen.

Patata gainerreak kremarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean –  Osagaiak 4 koilarakada oliba olio Tipulin txiki bat, xehatua 4 baratxuri ale Kilo bat patata Ardo zuria, baxoerdi bat Arrain salda edo ura Perrexil txikitua Gatza Patatak saltsa berdean Errezeta Kazola …

VICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Azalore egosia patata eta baratxuriarekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko …

sukaldean-fondo0

Patata eta sardinzahar entsalada

Osagaiak Patata zurituak uretan egosiak, hiru kilo laurden Eskarola bat, garbitua eta sortatan 4 sardinzahar ketuak edo oliotan marinatuak, dadotan zatituak 2 arrautza egosi, zurituak eta xehatuak Dijongo ziapea edo garau ziapea, zopa-koilarakada bat Sagardo-ozpina, …

sukaldean-fondo0

Legatz hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Kg bat legatz hegal fresko, garbi eta azalik eta mintz beltzik gabe 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri xister, pikatuak Perrexil xehatua Kg laurden patata …