Menua

Patata eta tipula entsalada

  • Patata eta tipula entsalada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patata eta tipula entsalada – 

Osagaiak

  • Patatak uretan egosiak eta zurituak, kilo bat
  • 2 tipulin, zerrenda mehe-mehetan zatituak
  • Oliba olio birjina, limoi zuku pitin bat
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Patata eta tipula entsalada

Errezeta

Garrantzi handikoa da patatak hoztu baino lehen xerratzea, piperbeltza ematea ontzi batean daudela eta olioa eta limoi-zukua (lehenago katilu batean nahasiak) sardexka batekin bizi-bizi eraginez gehitzea. Gainetik zerrenda mehetan zatitutako tipulinak banatu, eta buelta batzuk eman ondoren platereratzea. Kontuz eman bueltak, patatak ez desegiteko.

Patata-entsaladak askoz hobeak ateratzen dira patatak epel daudenean gobernatuz gero, hobeto hartzen baitute gobernazioa eta, horregatik, goxoagoak ateratzen dira.

Patata eta tipula entsalada  Garrantzi handikoa da patatak hoztu baino lehen xerratzea, piperbeltza ematea ontzi batean daudela eta olioa eta limoi-zukua . RZ en tsa la da 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

Patatak Errioxako eran

Patatak errioxako eran

Patatak errioxako eran –  Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

sukaldean-fondo0

Tipulatxen ozpin-olioa

Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …