Orburuak tenpuran
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Orburuak tenpuran –
Osagaiak
- 24 orburu
- 150 g irin
- Ura, litro laurdena
- Azukrea, ximiko bat
- Okindegiko legamia prentsatua, 15 g.
- Gatza, koilarakada erdia
- Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko
Orburuak tenpuran
Errezeta
Irina, gatza, azukrea eta legamia gopor batean jarri eta hatz muturrekin txikituko dugu guztia. Ura erantsiko dugu orduan, epel betiere, 30º-tan ez beroago, legamia honda ez dakigun. Koilara batez edo sukaldeko ziri batez baliaturik, erabat zurrupatu arte erantsiko dugu ura, pixkana-pixkana erantsi ere, pikorrik ez dadin egin. Goporra zatar batez estali eta ordu erdian utziko dugu pausatzen, leku epel batean, garbigailuaren gelan esate baterako.
Orea jaiki eta burbuilak eragiten hasi dela ikusiko dugu. Orburuak garbituko ditugu orduan, egosi behar bagenitu bezala. Laban zorrotz batez, fin xerratuko ditugu taulan orburu bihotz gordinak, labana taularen perpendikularrean gidatuz. Pixkana-pixkana moztuko ditugu orburuak, herdoil ez daitezen. Guztiak moztu eta gero, gatza eman eta banan-banan barneratuko ditugu tenpuraren orean, ertz batetik heldurik eta erabat askatu gabe, sartu-irten bizkor bat eginez, eta paderan edukiko dugun olio beroan utziko ditugu ondoren. Hantxe frijituko ditugu orburu guztiak. Ondoren, ongi xukatu eta kraskatsu jango ditugu plazer handiz.
Romesco saltsa, allioli saltsa edo tomate saltsa hotz on baten ondoan zerbitzatu ahal izango ditugu orburuak, hartan bustitzeko aukera emanez.
Orburuak tenpuran
Kardua orburuekin
Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …
Orburuen garbiketa
Orburuen garbiketa – Teknika / Errezeta Orburu sendo gogorrak aukeratuko ditugu. Horretarako, geure esku itxian estutuko ditugu, mikrofono batekin bageunde bezala. Muturreko hostoek itxita egon behar dute, ireki nahi ez balute bezala, erdian zulorik ageri …
Orburu irin-arrautzeztatuak saltsan
Osagaiak 24 orburu Irina Arrautza bat, joa Perrexila, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, pikatua Orburuak egosi diren salda, baso handi bat Ximiko bat …
Orburu salteatuak
Orburu salteatuak – Osagaiak 24 orburu gordin 4 koilarakada oliba olio Gatza Baratxuri xehatua, pixka bat Perrexil xehatua Orburu salteatuak Errezeta Garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu orburuak. Gaiak itsasten ez diren padera batean, berotzen …
Orburu gordinak gatzozpinetan
Osagaiak 12 orburu Tipulin erdia, pikatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexila, xehatua 8 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat limoi zuku Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosteko balira bezala garbituko …