Menua

Orburu irin-arrautzeztatuak saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 24 orburu
  • Irina
  • Arrautza bat, joa
  • Perrexila, xehatua
  • Baratxuri ale bat, xehatua
  • Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko
  • 3 koilarakada oliba olio
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • Orburuak egosi diren salda, baso handi bat
  • Ximiko bat irin
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Saltsa egingo dugu lehenik. Kazola zabal batean, su eztian paratuko ditugu olioa eta tipulin, gatz pixka batekin. Potxatzen utziko dugu tipulina, kolore hartzen utzi gabe eta, xamurtu orduko, ximiko bat irin erantsiko diogu: su eztian utziko dugu, erre gabe. Orburuak egosi diren salda hasiko gara orduan eransten, pixkana-pixkana, saltsa leun lodi xamarra lortu arte. Gatz pixka bat emango diogu ondoren. Saltsa honi tomate saltsa, haragi saltsa “gisatuarena edo“ edota, esate baterako, eguerdian erre dugun oilaskoak utzitako saltsa ere erantsi ahal izango diogu, koilarakada gutxi batzuk. Bai eta urdaiazpiko takotxo batzuk ere.

Bitan zatituko ditugu orburuak edo osorik utziko, txikiak badira. Irinetan axaletik pasa eta xehaturiko baratxuri eta perrexilez hornituriko arrautza joan igurtziko ditugu ondoren. Olio ugaritan frijituko ditugu ondoren, su ertainean, eta paper xurgagarrian utziko ditugu gero, xukatzen. Puska guztiak frijitu direnean, arrautza-bizarrak kenduko dizkiegu, saltsa zikin ez dezaten, eta su eztian utziko ditugu egosten, 15 minutuan. Ura edo orburuak egosi diren salda erantsiko dugu, saltsa lodiegi gertatzen ari dela ikusten badugu. Gatza neurtu eta zerbitzatu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

orburuak Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa –  Teknika / Errezeta Orburu sendo gogorrak aukeratuko ditugu. Horretarako, geure esku itxian estutuko ditugu, mikrofono batekin bageunde bezala. Muturreko hostoek itxita egon behar dute, ireki nahi ez balute bezala, erdian zulorik ageri …

Orburuak urdaiazpikoarekin

Orburuak urdaiazpikoarekin

Orburuak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak 24 orburu egosi 3 koilarakada oliba olio 2 baratxuri ale Orburuak egosi diren salda, koilarakada batzuk Urdaiazpikoa, takotan edo, hobe, xerra finetan moztua Irina, ximiko bat Gatza Orburuak urdaiazpikoarekin Errezeta Kazola …

sukaldean-fondo0

Kardua orburuekin

Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …

sukaldean-fondo0

Orburuak ozpin-oliotan

Osagaiak 24 orburu egosi 10 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo edo xerez ozpin Limoi zukua, tanta batzuk Baratxuri ale mutur bat, xehatua Perrexila, xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan edo lautan moztuko …

sukaldean-fondo0

Orburuak beren horretan

Osagaiak 32 orburu Xorta bat oliba olio Gatza Ura *Lau pertsonentzat Errezeta Kanpoko hostoak kendu eta bi hatzeko tartea kenduko diegu ia-ia orburuen muturrei. Kontuz zurituko dugu oinaldea, ahalik eta mami gehienari eutsirik. Beste hainbeste …