Menua

Kuia marmelada

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kalabaza mamia, azal eta pipitarik gabea, kilo bat
  • 900 g azukre beltz
  • Baso bete ur
  • Bainila leka bat
  • Kanela adaxka bat
  • 2 limoiren zukua

Errezeta

Kalabaza (kuia) zerrenda finetan moztu, zerrenda ez berdinetan. Kazola zabal batean jarriko ditugu osagaiokin: limoi zukua, azukrea, ura, kanela adaxka eta bainila leka. Bainila leka bitan irekita, eta barreneko bihiak marruskaturik; den-dena sartuko dugu kazolan. Buelta batzuk eman denari. Estalki hermetiko bat jarriko diogu kazolari, zikinkeriarik eror ez dadin barrenera. Hozkailuan 12ren bat orduz utziko dugu.

Denbora hori pasatuta, su motelean jarriko dugu kazola, eta irakiten utziko dugu, poliki-poliki, 5 bat minutuz. Gero sutatik baztertu, estali eta pausatzen utziko dugu hozkailuan beste 12 orduz. Ordu horiek iraganik, berriz sutan jarri kazola, su ez oso bizian, eta oraingoan 20 minutuz eduki irakiten. Sutatik baztertu, marmelada ontzi hermetikotan sartu, itxi eta buruz behera jarri, hozten diren arte.

Hozkailuan gordeko dugu marmelada handik gutxira kontsumitzeko asmoa baldin badugu. Denbora luzea iraun dezan nahi badugu, ur irakinetan esterilizatuko ditugu flaskoak.

Denbora franko behar bada ere marmelada prestatzeko, erraz-erraz da. Egizu proba.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

kuia zopa

Kuia zopa

Kuia zopa –  Osagaiak 500 g kuia mami 4 koilarakada handi oliba olio birjina 50 g tipulin, pikatua Litro erdia salda edo ur Gurina, puska bat Jogurt natural erdia Gatza Kuia zopa Errezeta Zuritu eta …

sukaldean-fondo0

Barazki gainerreak proventzako eran

Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

marrubi-mermelada

Marrubi marmelada

Marrubi marmelada –  Osagaiak 1,5 kg marrubi, garbiak, txortenik gabe 300 g azukre 10 koilarakada limoi zuku Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu marrubi guztiak, laurdenetan zatitu ondoan. Azukrea, bainila …

Tipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …

Almibarra

Almibarra

Almibarra saltsa gozo oinarrizko oso erabilia da gozogintzan eta geuk nahi bezalako lodiera emanen diogu, ia-ia ur izatetik, lika edo pegamendu moduko bat izateraino. Honen bitartez busti ahal izango ditugu, adibidez, bizkotxo-xafla batzuk, haietaz egingo …