Menua

Ilarrak garbitu

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ilarrak garbitu – 

Beharrezkoak

  • Ura
  • Gatza
  • Ilarrak

Errezeta

Ilarren lekak ireki eta barruko aleak bereiziko ditugu. Leka hutsak gorde eta urez garbituko ditugu. Ilarrak bideratuko diren jakiak bustiko diren salda prestatzeko erabiliko ditugu lekak.

Ura irakiten jarriko dugu, gatz pixar batez, eta bor-bor hasi orduko sarraraziko ditugu ilarrak. Ura berriro bor-bor hasi orduko irakinaraziko ditugu ilarrak. Kontuan hartuko dugu haien neurria: 10 segundotan txiki-txikiak badira eta 5 minutuz perdigoiak bezain gogorrak badira. Xukatu eta ur izoztuan sartuko ditugu, gatz pixka batez, klorofilari eutsi eta berde-berde gera daitezen. Xukatu egingo ditugu ondoren. Prest edukiko ditugu orduan ilarrak, maneatzeko, salteatzeko, entsalada batean barreiatzeko edo errezetaren arabera jokatzeko. Ez dute sutan luzeegi beharko, presta daudelako dagoeneko. Beroan maneatu behar badira, bukaeran erantsiko ditugu beti (menestra bat bada, bukaeran barreiatu; salteatu behar badira, olio frijitua sutatik atera orduko).

Mokofin batzuek, presarik ez eta pazientzia badagoenean batez ere, zuritu egiten dituzte ilar handi egosiak, azala kendu eta barruko ale berde xamurra baino ez jateko.

Ilarrak garbitu

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ilar zopa

Ilar zopa

Ilar zopa Osagaiak Ilar izoztuak, kilo bat Haragi salda edo ura salda kontzentratuaren pastilla batekin, 1,3 litro 15 koilarakada esnegain likido 400 g gurin Gatza … Errezeta Lehenik salda edo ura irakiten jarri. Orduan, borborka …

zainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin –  Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Kg laurdena ilar, zurituak. Xamurrak izan daitezela Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale …

Ilarrak arrautza irakinarekin

Ilarrak arrautza irakinarekin

Ilarrak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …