Menua

Gari-zainzuri zopa hotza

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Litro erdia salda edo ur
  • Gari-zainzuriak fin txikituta, pixka bat zurituak eta beheko alde gogorra kenduta. Kilo erdia.
  • 12 koilarakada esnegain likido
  • 2 arrautza gorringo
  • Azukre pixka bat
  • Gatz pixka bat

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Kazola batean ur asko jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Ez ahaztu azukre pixka bat ere gehitzea. Fin-fin txikitutako zainzuriak ere gehituko ditugu, eta borborka hasten denean, atera eta pixka bat xukatu. Berriz kazola berean jarriko ditugu, xukaturik eta bertara salda edo ura erantsiko dugu. Ura baldin bada jarri duguna, kalitate oneko salda-pastilla bat botako diogu aberasteko. Su motelean jarri eta, gatz pixka bat botata, 15 minutuz irakin dezala. Ordu laurdena pasatuta, irabiatu indartsu bat eman zopa bihurtzeko.

Bitartean, arrautza gorringoak 6 koilarakada esnegainekin nahasiko ditugu. Zopari erantsi arrautza eta esnegaina, eta egon dadila zopa sutan segundo batzuez, osagai guztiak ongi nahas daitezen. Sua motel-motel izango dugu, gorringoa mamitu eta zopa emultsio bihur dadin. Iragazkitik pasarazi, ongi hoztu eta gainerako esnegaina gehitu, 6 koilarakada handi. Berriz irabiatuko dugu, fin-fina gelditu dakigun. Zopa gazitu behar da gero, eta, beharrezkoa balitz, azukre pixka bat eman. Hotz-hotza zerbitzatu zopa hau, vichysoisse bat balitz bezala.

Ogi puska txigortuekin batera ateratzen ahal dugu, edo urdaiazpiko dadoekin edo Burgosko gaztarekin. Gari-zainzuri batzuen mutur salteatuekin, goxo eta polita gelditzen da zopa hau. Lagungarri moduan, kontserbako zainzuri-mutur batzuk ere erabil ditzakegu, eta orduan latako zukua zopari gehitu, gustu ona emateko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

zainzuriak-saltsan

Zainzuriak saltsan

Zainzuriak saltsan Osagaiak Bi zainzuri sorta, modu naturalean egosiak Irina Arrautza joa Perrexil xehatua Baratxuri ale bat, txiki-txiki egina Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, txiki-txiki egina Zainzuriak …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak tenpuran

Osagaiak Gari-zainzuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …

sukaldean-fondo0

Gari zainzuri arrautzopila

Osagaiak 2 sorta gari-zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu gari-zainzuriei. zuritu. Muturra bereizi, 2 bat cm, eta xerra mehetan moztuko …

zainzuria-arraultzekin-2

Zainzuriak arrautza irakinekin

Zainzuriak arrautza irakinekin Osagaiak 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak 8 arrautza, oso freskoak 2 dl sagardo-ozpin 2 litro ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Kazola batean (altua eta …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …