Menua

Baratxuri konfitatuak hornidura gisa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 6 baratxuri-buru, ale ederrekin
  • Oliba olioa, estali arte
  • Gatza

Errezeta

Zuriturik edo osorik konfita ditzakegu baratxuriak, beren azalarekin. Azala kendu gabe konfitatuko ditugu, baratxuriak hobeago konfita daitezen eta aleak osoagoak atera dakizkigun. Burutik ale guztiak banatu eta, kazola batean ipini eta gero, olioa isuriko dugu haien gainean, erabat estali arte.

Sutan jarriko dugu kazola. Lehenengo minutuetan ezti-ezti frijituko dira baratxuriak, kolore pixka bat hartu arte. Suaren indarra guztiz apalduko dugu ondoren, eta konfitatzen utziko ditugu baratxuriak 15 minutuan. Olio horretan berean utziko ditugu hozten. Erabiltzerakoan, xukatu, zuritu eta gatzatu ondoren, gisatu baten saltsan barneratuko ditugu edo ogi-xerra erre edo txigortuan igurtziko dugu, entsalada berdearen ondoan. Sukaldean erabiliko dugu, bestalde, horrela lurrindutako olioa.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Osagaiak 10 patata handi Oliba olio pittin bat 2 baratxuri-buru, azal eta guzti ezkai adaxka 1 150 g gurin Gatza Errezeta Patatak zuritu eta zati loditan moztu, luzetara. Patata bakoitza gutxi gorabehera, lodieraren arabera, 8 …

Barazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …

baratxuri zopa

Baratxuri zopa

Baratxuri zopa Osagaiak 8 baratxuri ale, xerratan moztuak Pipermin lehorra, ximiko bat 4 koilarakada oliba olio Zopako ogia, ukabil baten neurriko puska Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Koilarakada bat piper-mami, kontserbakoa Piperrauts gozoa, ximiko bat …

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa baratxuriekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia 200 g Xerezko ardo-ozpin Soja saltsa, bi koilarakada Limoi zukua, litro laurdena 6 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Gatza eta piperbeltz beltza, …

Mojo picon

Mojo picon

Mojo picon –  Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …