Babarrun gorriak entsaladan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- Kg erdia babarrun gorri
- 2 litro ur
- Tipula erdia
- 10 koilarakada handi oliba olio birjina
- Gatza
- Xorta bat pipermin, ozpinetan onduak
- 200 g txerri buru edo urdeki hotz takotan
- Tipulin bat, pikatua
- Perrexila, xehatua
- Baratxuri ale bat, xehatua
Errezeta
Eltze batean ipiniko ditugu babarrunak, ur hotzarekin. Bi koilarakada olio eta tipula zuritua erantsiko ditugu ondoren. Irakinaldia izotz koxkor batez eten eta su ezti-eztian jarriko dugu eltzea, babarrunak su eztian egosten utzirik. Beste bizpahiru alditan etengo dugu irakinaldian izotz koxkor batez, babarruna osorik, xamur eta larrutu gabe gera dadin. Egosaldia bukatu bezain laster “lau ordu inguru“, gatza erantsi eta pausatzen utziko dugu eltzekaria ordu erdi batean, bere zukua ongi zurrupa dezan. Saldatsu behar du babarrunek. Hoztu eta gero xukatuko ditugu. Zoparako gordeko dugu egoste salda.
Babarrun hotzak gopor zabal batean sartu eta, gainerako oliba oliotan ongi busti eta igurtzi eta gero, gatza, piperminak, txerri burua edo urdeki hotza, tipulina, perrexila eta baratxuria erantsiko ditugu. Irauli aldi batzuk emango dizkiogu guztiari, kontu handiz, ordea, babarrunak hauts ez daitezen, eta hozkailuan edukiko ditugu ondoren. Oso hotz zerbitzatuko dugu entsalada hau.
Babarrun gorriak urdeki guztiekin
Babarrun gorriak urdeki guztiekin – Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat Oliba olioa Gatza 3 baratxuri ale 1-5 kg zerri-saiheski Aza bat 3 odolki Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak Babarrun gorriak urdeki …
Babarrun gorri garbiak
Babarrun gorri garbiak – Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Oliba olioa Lagungarrirako: Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak Babarrungorri garbiak Errezeta Eltze batean …
Babarrun gorrien zopa
Babarrun gorrien zopa – Osagaiak Litro erdia babarrun gorri, egina Litro erdia haragi-salda 125 g gurin Baso bete esnegain urtu Gatza Babarrungorrien zopa Errezeta Babarrunak salda eta esnegainarekin nahasi eta irakinaldi bat emango diegu ondoren. …
Babarrun gorriak ahate konfitarekin
Babarrun gorriak ahate konfitarekin – Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …
Potxak galeper erreekin
Potxak galeper erreekin – Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura 8 galeper erdibitu 4 baratxuri ale osorik, azal eta guzti …