Aza shangai eran
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Aza shangai eran –
Osagaiak
- 500 g aza hosto, zerrenda mehetan zatitua
- 2 eskukada Malagako mahaspasa, uretan beratuak lehor baleude
- 4 koilarakada oliba olio
- Piperrautsa, koilarakadatxo bat
- Gatza
Aza shangai eran
Errezeta
Gaiak hondoan itsatsiko ez diren padera edo kazola zabal batean isuriko dugu olioa eta berotu denean erantsiko dugu aza, zerrenda mehe finetan moztua, ur ugarian garbitu eta lehortu ondoan. Garrantzitsua da, moztu aurretik, hostoei erdialdeko ziri gogor lodia kentzea. Zali batez irauliko ditugu gaiak, aza egin eta paderan halako jauziak egin ditzan: ongi egina baina kraskatsu xamar geratu behar du azak. Halatan, salteatu egingo dugu lehenik 3 minutuan edo, eta kazola estalita edukiko dugu ondoren beste 5 minutuan.
Tapa altxatu eta Malagako mahaspasak, gatz apur bat eta piperrautsa erantsiko ditugu. Irabialdi batzuk eta prest edukiko dugu kazola mahairako.
Aza kazolaratu aurretik, tipula pixka potxa dezakegu hondoan, tipularen zapore gozoak ere bere kutsua utz diezaion azari.
Aza shangai eran
Aza patatekin
Aza patatekin – Osagaiak Aza bat 2 patata eder 15 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza patatekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian kenduko …
Aza odolki errearekin
Aza odolki errearekin – Osagaiak 2 tipula-odolki Aza bat 8 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza odolki errearekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian …
Aza zopa
Aza zopa Osagaiak 300 g patata, zurituak eta puska handitan moztuak Aza bete bat 3 l haragi-salda, barazki-salda edo ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 5 koilarakada handi esnegain …
Aza gordina entsaladan
Aza gordina entsaladan – Osagaiak Aza txiki bat 4 koilarakada oliba olio Piperrautsa, koilarakadatxo bat Jogurt natural bat Limoi erdiaren zukua Gatza Aza gordina entsaladan Errezeta Azaren zuztarra eta kanpoko hosto itsusiak, gogorrenak eta hondatuenak …
Aza purea
Aza purea – Osagaiak Aza bat Oliba olioa, litro laurdena 4 baratxuri ale, zerrendatan 100 g patata pure Gatza Aza purea Errezeta Aza bitan egin. Erdialdeko zurtoina kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal dela, kendu …