Menua

Xapo gibela tipularekin

  • xapo gibela tipularekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Xapo gibela tipularekin

Osagaiak

  • Kg bat xapo gibel, gordinik
  • Ximiko bat irin
  • 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak
  • 4 baratxuri ale
  • Oliba olioa
  • Xorta bat ardo zuri
  • Gatza

 

Errezeta

Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk egin eta ur oso hotzean edukiko dugu 15 bat minutuan, patz pixka batez. Lehortu eta xerra loditan zatituko dugu ondoren. Kazola zabal batean ipiniko ditugu tipulak, gatza eta oliba olioarekin batean. Su ezti-eztian edukiko ditugu tipulak gozatzen eta gorritzen, 45 bat minutuan.

Gibela xerrak irinetan pasa eta leunkiro astinduko ditugu ondoren, soberakina kentzearren. Padera batean, olioa jarriko dugu su bizian, hatz beteko neurrian. Gibela sartu eta, erretzen utzi gabe, 2 minutuz (lodieraren arabera) edukiko dugu frijitzen. Buelta eta buelta erabiliko ditugu bitsadera batez, azal gorri kurruskariaren azpian haragi koloretsua bezain mamitsua gorde dadin. Ez dadila lehortu. Paderatik atera eta paper xurgagarriaren gainean xukatuko ditugu gibel xerrak.

Gibela tipula beroaren gainean jarri eta xorta bat ardo zuriaren gozoan utziko dugu une batzuetan irakiten, su eztian. Pausatzen utzi eta mahairako prest edukiko dugu jakia.

Xapo gibela tipularekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

sukaldean-fondo0

Hegaluze mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin

Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …

Tipula zopa

Tipula zopa

Tipula zopa –  Osagaiak Kg erdia tipula, zerrendetan moztua baratxuri ale bat, xehatua Koilarakada bat gurin 2 koilarakada oliba olio Koilarakada apal bat irin Litro bat haragi-salda, mamitsua izan dadila (haragi-salda pastilla batez azkar dezakegu) …

urraburua labean

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin Osagaiak Urraburu eder bat, 4 lagunentzako modukoa edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan …

Xapo errea txirlekin

Xapo errea txirlekin

Xapo errea txirlekin –  Osagaiak Xapo eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, azalik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg …