Mihiarraintxo irin-arrautzeztatuak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Osagaiak
- 16 mihiarraintxo, ezkatarik gabe (azalarekin)
- Oliba olioa, frijitzeko
- Baratxuri ale bat
- Irina eta arrautza joa
- Gatza
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Gatza emango diegu mihiarraintxoei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale oso bat, zuritu gabe, berotzen, baratxuriak bere lurrinez kutsa dezan olioa. Minutu batzuen buruan, biziagotu egingo dugu arian-arian sua, kea ateratzen utzi gabe.
Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Oparo igurtziko ditugu mihiarraintxoak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Oratu eta olio berotan murgilduko ditugu. Iraulka erabiliko ditugu, 30 segundoz frijituz alde bakoitzetik, eta paper xurgagarrian pausatuko ditugu ondoren. Horrela frijituko ditugu guztiak, azkena egin arte. Zuhur jokatuko dugu betiere olioaren tenperaturarekin eta oparo azalduko gara arrautza joa ematerakoan.