Menua

Zainzuri zopa

  • zainzuri zopa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zainzuri zopa

Osagaiak

  • Litro erdia salda edo ura
  • Kg erdia zainzuri, zurituak eta alde gogorrak kenduak, finki moztuak
  • 12 koilarakada esnegain urtu
  • 2 arrautza gorringo
  • azukrea, zimiko bat
  • gatza, zimiko bat

Errezeta

Ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka bat eman ondoren. Azukrea ere erantsiko diogu, zimiko bat. Fin moztutako zainzuriak sartuko ditugu ura irakiten hasi orduko eta ura berriro bor-bor hastean aterako ditugu. Ongi xukatu eta kazola berean jarriko ditugu zainzuriak; haien gainean isuriko dugu salda edo ura. Ura erabiltzen badugu kalitate oneko salda pastilla bat erantsiko diogu. 15 bat minutuan edukiko ditugu zainzuriak ur eztian irakiten, kazola estalia eta gatz pixka bat eman ondoan. Denbora-tarte horren ondoren, guztiz xehatuko dugu guztia, irabiagailu indartsu batez.

Bitarte horretan joko ditugu arrautza gorringoak 6 koilarakada esnegainekin batean. Irabiagailuaren ontzian isuri ondoan, ongi xehatu eta nahasiko dugu dena segundo batzuetan, egoki loditu arte. Su ezti-eztian jarriko dugu ondoren nahaskia, irakiten utzi gabe. Aski da tenperatura pixka bat hartuta, gorringoa loditu eta zopak emultsio-puntu egokia har dezan. Iragazi, hoztu eta gainerako esnegaina, 6 koilarakada, erantsiko diogu ondoren, zopa ahalik eta finen gera dakigun. Gatza eman eta, beharrezkoa bada, azukre pixka bat ere erantsiko diogu. Hotz-hotza zerbitzatuko dugu, vichysoisse bat balitz bezala.

Ogi txigortuekin aurkeztuko dugu, edo urdaiazpikoarekin “dadotan moztua“ edo Burgosko gaztarekin, hala nahiago badugu. Zainzuri mutur salteatu batzuekin zerbitzatzen badugu, oso goxoa gertatzen da zopa. Hornidura gisa, kontserbako zainzurien mamiak, bitan moztuak, erabili ahal izango ditugu; kontserbaren zukua ere zopan nahasi ahal izango dugu, zapore ona utz diezaion.

Zainzuri zopa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuri zopa hotza

Osagaiak Litro erdia salda edo ur Gari-zainzuriak fin txikituta, pixka bat zurituak eta beheko alde gogorra kenduta. Kilo erdia. 12 koilarakada esnegain likido 2 arrautza gorringo Azukre pixka bat Gatz pixka bat *Lau pertsonentzat Errezeta …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak beren horretan

Osagaiak Gari-zainzuri freskoak, 2 sorta Ura eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arandoiekin

Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, xerratan 5 koilarakada oliba olio Gurina, mutur bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak salteatuta

Osagaiak Gari-zainzuriak, 2 sorta 2 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero zuritu. …

zainzuri tortila

Zainzuri tortila

Zainzuri tortila Osagaiak Sorta bat zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu zainzuriei. Zuritu. Muturra bereizi, 2 bat zm, eta xerra finetan moztuko …