Menua

Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 koilarakada oliba olio
  • Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak
  • Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak
  • 8 arrautza
  • Gatza

Errezeta

Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant batean, baina erre gabe. Agudo katilu batean utzi eta perrexil txikitua gehitu. Arrautzak joko ditugu eta urdaiazpikoa eta perrexila erantsi, gatz ale batzuekin.

Urdaiazpikoa salteatzeko erabili dugun zartagina garbituko dugu, gehientsuenetan urdaiazpiko hondarren bat gelditzen baita. Zartaginaren hondoa garbitu gabe mamitzen badugu tortilla, itsasteko arriskua dago. Zartagina garbitutakoan, su bizi-bizian jarri berriz koilarakada bat olio, eta berehala isuri bertara arrautza joak. Tortilla itxuratu, sobera lehortu gabe. Entsalada batekin, bikain.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arrautzopil edo omeleta

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Arrautzak jo. Zartagin zabal batean olioa bero-bero dagoenean, kea ateratzen hasten denean, laster isuri bertara arrautza joak. Tortilla ongi itxuratu, mamitua, sobera lehortu gabe. …

sukaldean-fondo0

Maionesa ziapearekin

Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada bete ale-ziape edo ziape min, gustuen arabera Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da …

sukaldean-fondo0

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …