Menua

Txerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Txerri saiheskia, 4 puska eder
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • Perrexila, zerrendatan moztua
  • Xorta bat oliba olio
  • Xorta bat limoi zuku
  • Koilarakada bete ale-ziape
  • Xorta bat ozpin
  • Xorta bat ardo zuri
  • Ura eta gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza oparo eman eta oliba olio, baratxuri xehatu eta limoi zukuaz igurtziko ditugu saiheskiak. Erretilu batean paratuko ditugu ondoren, haragi aldea hondoan, eta gutxienez baso bete ur eta xorta bat ardo zuri isuriko ditugu haien gainetik. Erretilua aurrez 200º-tan beroturiko labe batean sartu eta 25 bat minutuan edukiko dugu saiheskia erretzen. Haien ondoan, irauli, hondoko zukuaz bustia eta guztiz erreko dugu saiheskia, labean beste 20 bat minutuan edukita, ongi txigortu arte. Bere zukuaz bustiko dugu tarteka-marteka haragia, ongi gorritzeko. Sekula ez dugu hondoa lehor edukiko; ur edo ardo gehiago erantsiko dugu, behar izanez gero.

Saiheskia erretilu batean ipini eta gero, eltze batean jarriko dugu berotzen hondoko zukua. Irakiten hasi orduko erantsiko ditugu ziapea, ozpina eta perrexil ugari. Ongi nahasiko dugu ondoren guztia. Gatza eman eta haragiaren gainetik garaztatuko dugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan –  Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

Tomate entsalada zerri-buruarekin

Tomate entsalada zerri-buruarekin

Tomate entsalada zerri-buruarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Basurde buru xerra on bat, dadotan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza … Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala …

Txerri hanka

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …