Menua

Txerri azpizunak erreta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak
  • 4 baratxuri ale, osorik
  • Baso erdia ardo zuri
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Oliba olioa
  • Baso erdia salda edo ur
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza eman ondoren, labe-kazola zabal batean jarriko ditugu, oliba oliotan, txerri azpizunak gorritzen, su ertainean. Ongi frijituko dira azal-alde guztietatik. Sua eztitu eta baratxuriak, ezkai adaxka eta ardo zuria erantsiko ditugu ondoren. Minutu batzuetan irakiten eduki eta gero isuriko dugu salda edo ura. Kazola labean sartu eta 200º-ko tenperaturan edukiko dugu 10 bat minutuan edo hatzez ukitzean haragiak halako euspena erakusten duenean. Irauli egingo ditugu azpizunak erretze-epe horren erdian. Azpizunak ez dira lehortuko, hala bada ez da haietan hagina sartzerik izango.

Jan aurretik, oliotan frijituriko patatak, dadotan moztuak, edo barrengorri salteatu batzuk erantsi ahal izango ditugu hornidura gisa. Zukuak zapore ona izango du, gatza eman eta limoi zuku tanta batzuk erantsiko dizkiogu, besterik ez.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri enpanadatxoak

Txerri enpanadatxoak

Txerri enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txerri haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa (gizen askorekin, mamitsua izan dadin) Perrexil …

sukaldean-fondo0

Txerri muin irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 8 txerri muin egosi Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan zatituko ditugu muinak, bi hemisferioak errespetatuz. Gatz pixka bat eman eta irin-arrautzatan pasa ondoan, oliba olio ugaritan frijituko …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak saltsan

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

sukaldean-fondo0

Behi saiheskia saltsan

Osagaiak 2 kg behi saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …