Menua

Txahal arandoiak irin-arrautzetan pasatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe
  • Oliba olioa
  • 3 baratxuri ale, osoak
  • Irina eta arrautza, joa
  • Gatza

Errezeta

Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu eta ozpin xorta bat erantsiko dugu. Sutan utziko ditugu borborka, etenik gabe, 30 minutuan gutxienez. Horren ostean, xukatu eta hozten utziko ditugu arandoiak.

Labana zorrotz batekin kendu egingo ditugu kanpoaldean dituzten axal edo gizen poltsatxo guztiak, garbi-garbi gelditu arte. Zatitu egingo ditugu ondoren, erdi tamainako xerretan. Gatza emango diegu gero. Padera batean olioa oparo isuri, arandoiak frijitzeko behar adina, eta erantsi egingo ditugu baratxuri aleak. Su eztian berotzen utziko dugu olioa, baratxuri zaporea har dezan, eta pixkana-pixkana bizitu egingo dugu sua, olioa oso bero gera dadin arte. Baratxuriak atera, eta irin-arrautzatan pasatutako arandoiak frijituko ditugu olio hartan. Egiten utziko ditugu ongi txigortu arte. Xukatu eta zerbitzatuko ditugu.

Baratxuri pikatua eta perrexil xehatua oparo erants diezazkiokegu jotako arrautzari, hartan arandoiak busti baino lehen, frijitu ondoren arandoiek are zapore gozoagoa izan dezaten. Norbere gustuen arabera betiere.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txahal arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat txahal arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …

Txahal haragia barrengorriekin

Txahal haragia barrengorriekin

Txahal haragia barrengorriekin  –  Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin …

Txahal txuleta

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin –  Osagaiak 4 txahal txuleta, ederrak, 800 g ingurukoa bakoitza Oliba olio pixar bat 4 koilarakada eder ale-ziape Gatza Txahal txuleta paderan egina ziapearekin Errezeta Giroko tenperaturan utziko dugu txuleta, …

sukaldean-fondo0

Potxak txekor muturrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 2 txekor mutur, uretan egosiak, eltze expres azkarrean 90 minutuz gutxienez …