Menua

Tripakiak bizkaiko eran

  • TRIPAKIAK
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tripakiak bizkaiko eran – 

Osagaiak

  • Kg erdia txahal mutur
  • Kg bat tripaki, garbi eta lauki handitan moztuak
  • Txahal hanka erdi bat
  • Txerri hanka erdia
  • Txahal zankar hezur bat
  • Tipula bat
  • Baratxuri ale bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • Pipermina, mutur bat
  • 200 g txorizo fresko, mina
  • 200 g odolki, tripakientzat
  • Urdaiazpikoa, mutur bat, dadotan moztua
  • Ximiko bat piperrauts min
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • Uretan beratutako 6 piper txorizeroren mamia
  • Litro laurdena tomate saltsa

Tripakiak bizkaiko eran

Errezeta

Urez beteko ditugu tripakiak, hezurra, muturrak eta hankak. Kazola su bizian jarri eta ura irakiten hasi orduko xukatu eta freskatuko ditugu gaiak. Eltzean sartuko ditugu berriro haragia eta hezurra; ur garbiz estali, barazkiak eta pipermina gaineratu eta su eztian edukiko dugu guztia egosten, 4 bat orduan, eltzea tapatuta (presio-eltzea erabiliz gero, ordu bete inguruan edukiko dugu sutan). Epe horren ostean, estalkia altxa eta odolkia eta txorizoa erantsiko ditugu. Beste ordu betez luzatuko dugu egosaldia.

Haragia egosi orduko aterako ditugu barazkiak, hezurra, hankak, odolkia eta txorizoa. Puregailuan xehatuko ditugu barazkiak, tripakiak dauden kazolaren gainean, eta hezurgabetutako haragiak, odolkia eta txorizoa, xerratan moztua, erantsiko ditugu hurren. Gozatzen utziko dugu guztia, su apalean.

Bitartean, ezti frijituko dugu urdaiazpikoa, koiperik gabe. Piperrautsa erantsi, nahasi eta tomate saltsa eta piper txorizeroen mamia gaineratuko ditugu ondoren. Tripakien gainean irauliko dugu paderako gaia. Gatza eman eta irakinaldi arin bat emango diogu eltzeari, gaiak egoki batzeko. 24-28 ordutan edukiko ditugu pausatzen, berriz berotu eta jan aurretik.

Kirol-jantzian jango dugu kazola hau, bukatu eta kilometro batzuk egin beharko baititugu zorro barrua egoki arindu nahi izanez gero.

Tripakiak bizkaiko eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta bartxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra nola frijitu

Osagaiak Xerra Baratxuri ale bat, xerratuta Oliba olioa Gatz larria Perrexila Limoi zukua Errezeta Xerra bat frijitzeko, esku ona, padera on bat eta tanta bat olio baizik ez da behar. Haragiari ez zaio inoiz gatza …

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

haragi salda

Haragi salda

Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …

sukaldean-fondo0

Haragi lasagna labean

Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere …