Menua

Tomate konfitatua

  • Tomate konfitatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tomate konfitatua – 

Osagaiak

  • 30 tomate txiki (sortakoak), golfeko pilotaren tamainakoak
  • 15 baratxuri ale
  • Oliba olioa
  • Gatza eta azukrea
  • Ezkaia, 4 adaxka
  • Laberako paper sulfuroztatua, orri bat

Tomate konfitatua

Errezeta

Zurtoina kendu tomateei eta egin azpialdean ebaki bat, gurutze tankeran. Jarri ura suelto irakiten eta borborka hasten denean sartu tomateak, sail txikietan, eta eduki ur irakinetan segundo batzuez. Berehala sartu ur izoztuan, freskatzeko. Tomate guztiak uretatik pasatakoan edo galdostutakoan (sukaldari saritu batek esango lukeen bezala) azala kendu eta erdibitu, zabaletara.

Kontu handiz kendu barneko hazi gelatinatsuak eta mamia besterik ez utzi. Horrela izango ditugu hirurogei tomate erdi txiki. Gopor batean sartu denak eta gobernatu gatz eta oliba olioz, mixerian ibili gabe.

Labeko erretilu batean edo bitan, gure labearen arabera, labeko paperaren orria (ez badugu horrelako paperik aurkitzen, aluminiozko batez baliatu) eta tomate guztiak erretiluan jarri, alde borobila azpialdea ukituz, parparreatu gainera azukrea, ezkai adaxkak eta baratxuriak osorik, azal eta guzti, eta sartu labean 90 graduan 3 orduz. Hiru ordu horien buruan, jiratu eta beste 2 orduz eduki erretilu berean. Tomateak konfitaturik gelditu behar du, lehor, deshidrataturik, baina bere kolore gorri bizia galdu gabe; ez dute inondik inora ere belztu edo erre behar, su handiegian egin diren seinale baita hori.

Egia esan tomateak horrela egitea behiak hausnarrean ikustea baino aspergarriagoa da, baina hartutako lanak merezi du, gero dadotan zatiturik entsalada batean edo xehaturik ozpin saltsa batean erabili baitaitezke.

Hoztutakoan, onena ongi ixten den ontzi batean gordetzea da, oliba olio birjinatan murgildurik, hozkailuan, hiru hilabetez gehienez ere.

Tomate konfitatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

TOMATE SALTSA Topsyntages.gr

Tomate saltsa

Tomate saltsa Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda Oliba olioa Azukre pixka bat Gatza Errezeta Errezeta azkar-azkar eta ordu erdi inguruan ere egin dezakezu, baina gauza batzuetarako, ahal denean, hobea da …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomatearekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …

romesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …

entsalada

Entsalada hornitua ondo eginda

Entsalada hornitua ondo eginda – Osagaiak 2 uraza Eskarola bat Tipulin fresko bat, zirrindoletan moztua 3 tomate heldua, zurituak 8 zainzuri 3 arrautza egosi 8 antxoa xerra, oliotan Hegaluze mendrezka oliotan, 150 g 2 koilarakada …