Menua

Tipula eta perrexil arrautzopila

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 tipula eder
  • Koilarakada bat urdai-hirugiharra, dado txikitan moztua
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Eskukada oparo bat perrexil, xehatu berria
  • 8 arrautza
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Padera edo kazola zabal batean, tipulak, 4 koilarakada olio eta gatz pixka bat ipiniko ditugu. Su bizian baina ezti frijituko dugu tipula, karamelu bihur dadin. 20 minutuan edukiko dugu horrela, biraka erabiliz; haien ostean, su eztian oraingoan, beste 40 minutuan edukiko dugu barazkia, xamur-xamur geldi dakigun. Adi egon behar dugu betiere, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe. Egoste denbora amaitu baino 5 minutu lehenago erantsiko dugu urdai-hirugiharra: nahasi eta sutan erabiliko dugu guztia. Gatz puntua zuzendu, sutatik atera eta epeltzen utziko dugu jakia.

Tenperatura pixka bat galdu duenean, perrexil xehatua erantsi eta dagoeneko joak ditugun arrautzen saldarekin “gatz pixar bat emango diegu arrautzei“ nahasiko dugu. Gozo maneatuko dugu arrautzopila, barrua mamitsu betiere. Entsalada berde bat zerbitza bedi haren ondoan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Mascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …

sukaldean-fondo0

Arrautzopil krematsua nola egin

Beharrezkoak Arrautzak Esnegaina Errezeta Bi modu daude arrautzopil krematsu bat egiteko. Arrautza hutsez egin behar badugu, arrautzopil frantses bat alegia, koilarakada batzuk esnegain urtu erantsiko dizkiegu arrautzei sutan mamitu baino lehentxeago. Esnegaina erants dezakegu, era …

Bakailao tortilla

Bakailao tortilla

Bakailao tortilla –  Osagaiak 600 g bakailao beratu 8 arrautza Porru txiki bat, pikatua Tipulin txiki bat, pikatua Piper berde txiki bat, pikatua 5 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua Pipermin lehorra, pixar bat pikatua Bakailao …

Entsalada Errusiarra

Entsalada errusiarra

Entsalada errusiarra –  Osagaiak 4 azenario 3/4 kg patata 3 arrautza Ilar fin-finak, pote txiki bat Artoa, lata txiki bat Hegaluze ongi hautatua, oliotan edo ozpinetan kontserbatua, puska bat 1/4l maionesa, norberak egina, ez oso …

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi Beharrezkoak Arrauzak Ura Gatza Errezeta Arrautzak eltze baten hondoan utzi eta ur hotz askorekin estaliko ditugu. Gatz larria ere bota, eskutada bat. Uretan sartzean arrautza azala ez arrailtzeko ematen diogu gatza, bestela …