Menua

Sardinak marinatuta

  • Sardinak marinatuta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sardinak marinatuta – 

Osagaiak

  • Kg bat sardina fresko
  • 600 g ardo edo sagardo-ozpin
  • Litro erdia ur hotz
  • Gatza, eskukada bat
  • Oliba olio birjina

Sardina marinatuta

Errezeta

Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Sardinak garbituko ditugu ondoren, burua eta tripak kendurik (arrain-saltzaileari eskatu ahal izango diogu egiteko). Uretan garbitu eta lehortu egingo ditugu ondoren. Osorik sartuko ditugu ondoren marinadan. Bizpahiru orduan edukiko ditugu giroko tenperaturan, arrainaren tamainaren arabera, eta beste 5 orduan hozkailuaren barruan.

Epe horren ostean, xukatu eta kontu handiz kenduko diegu hezurra (eskuz, xerretatik tira eginez, edo labana zorrotz batez, hautsiko direla sumatzen badugu). Erretilu batean zabalduko ditugu xerra guztiak. Oliotan bustiko ditugu ondoren, egoki kontserbatzeko. Ongi tapaturik, astebete iraungo dute gutxienez hozkailuan.

Sardinak marinatuta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Sardina irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 24 sardina ertain, bururik eta triparik gabe Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diegu sardinei. Hezurra kendu ahal izango diegu (edo arrain-saltzaileari egiteko eskatu) …

Sardinak frijituta

Sardinak frijituta

Sardinak frijituta –  Osagaiak 24 sardina ertain Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale … Errezeta Ongi garbituko dizkigute sardinak arrandegian, burua eta tripak kendurik, eta isatsa bere horretan utzirik. Oliba olioa isuriko dugu …

Sardinak eskabetxean

Sardinak eskabetxean

Sardinak eskabetxean –  Osagaiak 1,5 kg sardina ertain, garbi eta bururik gabe Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Koilarakada bat …

sukaldean-fondo0

Sardina pipermorro eta oliba beltz ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat sardinatxo oliotan, ongi xukatuak Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta hazirik gabe Eskukada eder bat oliba beltz, hezurrik gabe Zorrotada bat oliba olio birjina …

sukaldean-fondo0

Patata eta sardinzahar entsalada

Osagaiak Patata zurituak uretan egosiak, hiru kilo laurden Eskarola bat, garbitua eta sortatan 4 sardinzahar ketuak edo oliotan marinatuak, dadotan zatituak 2 arrautza egosi, zurituak eta xehatuak Dijongo ziapea edo garau ziapea, zopa-koilarakada bat Sagardo-ozpina, …