Piperrada
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Piperrada –
Osagaiak
- 4 tipulin eder
- 6 piper berde
- Pikillo piperrak, pote bat
- 4 baratxuri ale
- 5 koilarakada oliba olio
- Tomate saltsa, litro laurden bat
- Gatza
…
Errezeta
Kazola handi batean oliba olioa jarri. Tipulinak, piper berdeak eta pikilloak zerrenda luzetan moztu. Barazki guztia kazolara bota eta su ez oso bizian jarri, poliki egin daitezen, gutxienez ordubetez. Gero, barazkia samurra dagoen ikusteko probatu, eta baratxuri xehatua gehitu, pixka bat eragin eta tomatea gehitu. Egon dadila poliki egiten eta piperrada zukuz ongi geldi dadila. Gatza behar badu, bota.
Hozkailuan eginda edukitzea ere badago, haragi egosiarekin, plantxan egindako xerra edo arrain batekin jateko, edo arrautza frijituekin, urdaiazpikoarekin, etab.
Piperrada
Piper berdeen saltsa
Piper berdeen saltsa – Osagaiak Tipula bat, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, mutur bat 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak Albahaka hosto handi bat 2 baso bete ur Oliba olioa Esnegaina Gatza Errezeta Tipula, zerrendatan …
Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta
Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta – Osagaiak 4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) … Errezeta Tostadak edo ogi …
Piper berdeak arkume hankaz beteak
Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berdi handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …
Entsalada errusiarra
Entsalada errusiarra – Osagaiak 4 azenario 3/4 kg patata 3 arrautza Ilar fin-finak, pote txiki bat Artoa, lata txiki bat Hegaluze ongi hautatua, oliotan edo ozpinetan kontserbatua, puska bat 1/4l maionesa, norberak egina, ez oso …
Saltsa bizkaitarra
Saltsa bizkaitarra – Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …