Menua

Piku marmelada

  • piku mermelada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Piku marmelada – 

Osagaiak

  • 3 kg piku, ongi onduak eta garbiak
  • 250 g azukre beltz
  • 12 koilarakada ur
  • 2 koilarakada, zopakoak, ron zaharra

Piku marmelada

Errezeta

Zuhaitzarekin lotzen dituen txorten gogorra eta beste edozein hosto edo belar hondar kenduko dizkiegu pikuei. Behar izanez gero, pixka bat uretan pasako ditugu zikinkeria guztia garbitzeko. 4 puskatan zatitu “pazientzia baldin badugu, azala kendu ere egin diezaiekegu, baina oso lan neketsua da“, eta kazola batean ipiniko ditugu guztiak batera. Azukrea erantsi eta buelta batzuk emango dizkiegu ondoren. Sutan ipiniko dugu kazola, su eztian, eta irakiten utziko dugu ezti-ezti nahastura, 25 bat minutuan.

Horren ostean, sutatik aterako dugu kazola. Marmelada ongi hoztu denean, erantsiko diogu rona, eta buelta batzuk emango dizkiogu barrura ongi sar dadin. Poteetan sartu eta hozkailuan kontserbatuko dugu marmelada, ongi itxita.

Piku marmelada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pikuak esnegain izozkiarekin salteatuak

Osagaiak 20 piku txiki, ongi onduak, txorten gogorrik gabe 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Esnegainezko izozkia Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko dugu su eztian. Kolore …

Pikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin –  Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia chantilly krema Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu …

sukaldean-fondo0

Azenario marmelada

Osagaiak 375 g azenario, zurituak 375 g azukre 10 koilarakada ur Limoi erdi bat Laranja erdi bat Errezeta Zuritu eta pisatu ondoren, lodi arraspatuko ditugu azenarioak. Bestalde, birrindu egingo ditugu limoi eta laranja erdien azalak, …

Almibarra

Almibarra

Almibarra saltsa gozo oinarrizko oso erabilia da gozogintzan eta geuk nahi bezalako lodiera emanen diogu, ia-ia ur izatetik, lika edo pegamendu moduko bat izateraino. Honen bitartez busti ahal izango ditugu, adibidez, bizkotxo-xafla batzuk, haietaz egingo …

Mugurdi marmelada

Mugurdi marmelada

Mugurdi marmelada –  Osagaiak 1,5 kg mugurdi, garbiak, txortenik gabe 300 g azukre 10 koilarakada limoi zuku Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Mugurdi marmelada Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu mugurdi guztiak. Azukrea, bainila ireki …