Menua

Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan

  • izokina parrilan 2
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 8 patata ertain
  • Baratxuri-buru bat
  • Porru puska bat
  • Piperbeltza, 3 ale
  • Izokin ketua, 8 xerra eder
  • 5 koilarakada ur
  • 150 g gurin
  • Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua
  • Limoi baten zukua
  • Gatza eta piperbeltza
  • Oliba olio birjina, pittin bat

Errezeta

izokina parrilan 2Kazola handi batean ura suelto jarri, eta bota bertara baratxuri-burua, porrua eta piperbeltz aleak, eta sartu han patatak azal eta guzti, garbituta. Su eztira hurbildu eta ezari-ezarian egosi, ez lehertzeko. Xukatu, zuritu eta epeltzen direnean, zentimetro bateko xerrak egin.

Kazo batean ur koilarakadak irakin, gehitu gurin hotza dadotan, eta hagaxka metalikoekin etengabe irabiatu, saltsa loditu eta gurin harrotu krematsua lortu arte. Garrantzi handikoa da etengabe irakiten egotea eta gurin hotza oso-oso poliki gehitzea. Sutatik kenduta, limoi-zukua eta belar xehatuak gehitu. Gatz-piperra eman.

Patata xerrak gurin saltsa beroan sartu, eta ongi gozatu. Txukun paratu plater baten edo erretilu baten erdian eta gainean izokin ketuaren xerrak, patatak erabat estaliz. Oliba olio birjinaren hari mehe bat eman gainetik, eta, oraindik belarretatik zerbait gelditzen bazaigu, bota gainetik pittin bat. Saihetsean ogi txigortua paratu.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pickled-Salmon

Izokina eskabetxean

Izokina eskabetxean –  Osagaiak 800 g izokin, 3×3 cm-ko zatitan moztuta 2 koilarakada gatz lodi Koilarakada bat piper beltz 4 erramu hosto 12 adar perrexil 4 adar ezkai 2 koilarakada piperrauts gozo (Verakoa, ahal bada) …

Patatak uretan ongi egosteko era

Patatak uretan ongi egosteko era

Patatak uretan ongi egosteko era –  Osagaiak Zorrotada on bat oliba olio Zorrotada on bat ardo zuri Porru bat Tipulin erdia Hiruzpalau piperbeltz ale Apioa adaxka bat Gatz larria Errezeta Era hoberena da beren azalarekin …

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Azalore egosia patata eta baratxuriarekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

sukaldean-fondo0

Izokina marinatua

Osagaiak Izokin fresko baten gorputza, 1,8 bat kg, azalarekin eta hezurrik gabe, bi solomotan banatua, Gatz larria eta azukrea Eskukada bat aneta fresko (Belar bat da aneta: eneldo, aneth) Errezeta Depilatzeko pintza edo aliketa txiki …